Joc de relaxare: Steaua cazatoare

Ce frumos este sa te uiti la stele! Dar si mai dragut este sa fii chiar tu o steluta! Invata-ti copilul un joc de relaxare foarte simpatic: Steaua cazatoare.

In serile in care micutul tau pare prea agitat pentru a se duce la culcare, propune-i sa se joace de-a steaua cazatoare. Scopul jocului este de a-l linisti pe copil, intr-un mod creativ si intr-un cadru de poveste.

Roaga-ti copilul sa isi imagineze ca tot spatiul din jurul sau este cerul. Si, fiind seara (pentru ca tot vorbeam de ora de culcare), tot cerul este instelat. Tu poti fi luna care vegheaza asupra stelutei tale.

Copilul tau isi va alege „un loc pe cer” (in pat), in care sa stea in calitate de stea. Bratele, picioarele si capul vor fi cele cinci colturi ale stelei. De aceea, cea mai buna pozitie pentru acest joc este sa stea intins pe spate, cu bratele si picioarele intinse si cat mai departate.

Cat „steluta” straluceste pe cer, ea ramane nemiscata. In tot acest timp, lasa-ti copilul sa se relaxeze, fara a se misca.

Dupa cateva minute, intreaba-ti copilul cum se deplaseaza steaua cazatoare? (Raspunsul: Foarte repede.) Spune-i ca, daca pana acum a fost o stea cazatoare, de acum va fi o stea foarte inceata. Si, cand il vei striga pe nume, copilul tau se va misca foarte foarte incet: isi va misca degetele, apoi umerii si bratele, apoi picioarele si gambele.

Intr-un final, „steluta” se va ridica si jocul va lua sfarsit. Se simte mai relaxat copilul tau?

Tu cum iti linistesti steaua cazatoare, inainte de culcare?

Sursa: 40 de jocuri de relaxare – metoda Rejoue – pentru copiii intre 5 si 12 ani, de Micheline Nadeau


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s