CONIL lanseaza campania “Mama, supereroina mea”

Asociația CONIL a lansat, pe 15 martie, campania ”Mama, supereroina mea”, pentru a le celebra pe mamele copiilor cu dizabilități.

Vestea lansării și impresiile primului eveniment dedicat mamelor supereroine ne-a fost dată sub forma unei scrisori emoționante, pe care o redăm mai jos:

Tu știi ce înseamnă să lucrezi în echipă cu niște îngeri? Noi, cei de la CONIL, facem asta zi de zi și am vrea să îți spunem și ție despre asta.

De aproape 12 ani, noi, cei de la CONIL, lucrăm cu copiii cu nevoi speciale. Unii din membrii echipei sunt chiar de la început, alții s-au alăturat pe parcurs, însă toți sunt animați de același ideal – dorința de a aduce bucuria și starea de bine, de a aduce până la urma normalitatea în viețile copiilor cu dizabilități.

Și, oricât de greu ar fi, oricâte piedici ar apărea în cale, oricât de repede ar trebui să ne adaptăm unui mediu social și legislativ fluid, cu bune și cu rele, există un fir călăuzitor care ne face să mergem mai departe.

Există în echipa noastră niște parteneri nevăzuți, care muncesc, suferă, luptă cât noi toți la un loc. Niște oameni ai echipei care nu spun niciodată nu, care sunt mereu în formă și gata de o nouă zi, care nu refuză nicio provocare și care găsesc întotdeauna soluții, care au mereu o vorbă bună și un cuvânt de îmbărbătare, care zâmbesc chiar și atunci cand pare că totul se năruie în jur, care transformă marginalizarea în prietenie și frica de necunoscut în acceptare.

Partenerii aceștia nevăzuți, aspiraționali pentru noi toți sunt îngerii de acasă, sunt mamele copiilor cu dizabilități. Acele minunate făpturi care, zi de zi, luptă cu diagnosticul copiilor lor, cu prejudecățile și câteodată limitările sociale și care găsesc resurse să facă asta, împărțind mereu dragoste.

Așa că pentru ele, pentru aceste mame supereroine, am gândit campania “Mama, supereroina mea”. Este modalitatea noastră de a spune mulțumesc, și de a face o reverență în fața efortului acestor minunate ființe.

În 15 martie am dat startul acestei campanii. Ne-am bucurat de un timp petrecut unii cu ceilalți, am râs, am povestit, am luat masa împreuna, am fost la teatru. Un timp în care am încercat să fim doar noi, un timp pe care am încercat să îl facem doar al nostru.

Și credem noi că am reușit. Căci, după minunata cină de la Carul cu Bere și după spectacolul extraordinar al Teatrului Globe, mămicile noastre au plecat cu lacrimi în ochi… nu vă impacientați, erau lacrimi de bucurie și de emoție. Iar pentru noi lucrul acesta nu poate fi depășit de nimic. E drept că nici nu putea iesi altfel decât perfect, pentru ca noi am mai avut un as în mânecă.

Pe însăși Cristina Bâtlan, care a fost motorul din spatele acestei inițiative, care a făcut posibil acest start de campanie și care merită din plin recunoștința noastră. Și care, cu bucurie și prietenie a vorbit, îmbrățișat, încurajat și motivat mamele supereroine, asigurându-le de tot sprijinul ei. Așa că nouă nu ne rămâne de făcut decât să spunem din toata inima MULȚUMIM. 

Mulțumim Anca Sigartău pentru spectacolul extraordinar de teatru și pentru discursul de final, care ne-a gâtuit vocile de emoție și ne-a umplut chipurile de lacrimi, dar în același timp ne-a umplut sufletele de bucurie, mulțumim Claudiu Bleonț și Claudiu Maier pentru energia de pe scenă și de după.

Cei care doresc să contribuie la această campanie și să sprijine mamele copiilor speciali pot lua legătura cu echipa CONIL prin email, la office@conil.ro, sau la numărul de telefon 0784412222.

Mai multe detalii despre activitățile pentru copiii cu nevoi speciale organizate în cadrul Centrului Multifuncțional CONIL se găsesc  pe www.conil.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s