Joc in asteptarea Craciunului: impodobeste bradul pe parchet

Oricat de mult ne bucuram la gandul ca se apropie Sarbatorile de iarna, tot mai avem de asteptat pana sa impodobim bradul de Craciun. Am descoperit insa un joc perfect pentru aceasta perioada: impodobirea bradului pe parchet.

E usor de pregatit, simplu de jucat si foarte distractiv! In plus, este o modalitatea excelenta de a le antrena copiilor echilibrul, atentia, coordonarea, dar si musculatura trunchiului.

Materiale necesare: 

  • banda adeziva de culoare verde (ideal, dar nu obligatoriu)
  • hartie colorata sau ornamente de brad
  • foarfeca si lipici

Pregatirea jocului

Pentru inceput gaseste un loc potrivit pentru a „impodobi” bradul: o suprafata cu parchet sau gresie, fara multe piese de mobilier in jur. Lipeste pe suprafata de joc fasii de bada adeziva verde, in asa fel incat sa formezi cu ele un pom de Craciun, cu trunchi si ramuri de lungimi diferite.

Pentru joc vei avea nevoie si de cateva decoratiuni de brad – le poti confectiona decupand si lipind bucati de hartie colorata sau poti folosi decoratiuni gata facute (evita globurile de sticla si alege podoabe din hartie, carton sau materiale textile).

Cum se joaca

Jocul e potrivit pentru doi sau mai multi jucatori cu pofta de topait si testat echilibrul pe crengi de brad 2D. Fiecare jucator primeste una sau mai multe decoratiuni de pom si trebuie sa le „agate” pe diferite crengi ale pomului, avand grija sa calce doar de banda adeziva.

 

Cum ti se pare acest joc in asteptarea Craciunului? Ne poti scrie folosind rubrica de comentarii de mai jos.

Sursa: https://theinspiredtreehouse.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s