IT-ul din relatia de cuplu

Multi dintre oamenii care vin in Programul nostru pentru cupluri se intreaba:

De ce oare ii este frica ca o/il parasesc?
De ce oare e bine sa fii intr-o reatie?
De ce oare se simte neapreciat/a?
De ce oare nu are incredere in el/ea?
De ce nu ma respecta?
De ce nu ma pot baza pe el/ea?
De ce ma insala?

Internetul este o retea uriasa, in care circula informatii. Internetul este un spatiu in care eu pot cumpara de pe calculatorul meu ceva din magazinul tau virtual. Cand iti dau datele mele de pe cartea de credit, ele sunt criptate fiindca nu exista un fir direct intre calculatorul meu si magazinul tau si este usor sa fie interceptata transmisia de pe calculatorul meu chiar si inainte de a apasa pe butonul ENTER.

Codul cu care se cripteaza datele nu este codul tau ci este generat automat si poate fi si de marimea unei carti cu sute de pagini, astfel incat unui calculator „pirat”, care nu stie codul de criptare, i-ar trebui zeci de ani ca sa afle numarul de la cartea mea de credit. Deci, probabil, cand ar afla codul, cardul ar fi expirat deja. De aceea, furturile de date nu se produc prin decriptare ci prin alte gauri ale sistemului.

Totusi oamenii sunt fascinati de posibilitatea de decriptare.

In aceasta dimineata, am constientizat ca Oltea (sotia mea) cu asta se ocupa si cred ca este normal sa va zic si voua!

Fiecare dintre noi este rezultatul tuturor lucrurilor care l-au influentat pana in acest moment. De la modul in care a fost conceput (mama si tata se iubeau si isi doreau copil sau erau la o petrecere si a fost un „one night stand” cu urmari nedorite etc.), la modul in care a fost nascut, crescut, educat, mentorii intalniti, rudele simpatice, tampite, agresive, dedicate; profesorii inspiranti sau maniaci; societatea in care a trait, lipsa sau abundenta materiala; educatia sexuala, primul iubit/a, prima data cand a facut sex, primul job, despartirea, concedierea, angajarea, casatoria, divortul copiii… aici ma opresc fiindca incep sa scriu codul de criptare …

Ai inteles? Toate lucrurile care ni se intampla genereaza niste emotii in baza carora noi „criptam” informatiile in interiorul nostru. Tot ce asimilam, experimentam, ajunge mai devreme sau mai tarziu in subconstient si de acolo ne conduce tot ce simtim. Acolo exista raspunsul la toate intrebarile cu care am inceput acest articol.

Problema este ca nu avem codul de decriptare si asa pierdem accesul la sursa. Nu avem raspunsul la intrebarile cele mai importante pentru si despre noi! Totusi, le caram tot timpul cu noi si mergem la cursuri, citim carti si avem revelatii in care gasim codul, pentru cateva secunde, il folosim si decodificam cat putem de mult la acel moment. Si… ah, ce bine este sa afli „de ce”, sa te eliberezi de acea limitare si frustrare a unui lucru pe care nu intelegeai de ce ti se intampla tocmai tie.

Omul in sine este atat de complex incat, daca ne-am dori sa ne decriptam complet subconstientul, am fi nefericiti si frustrati pe vecie pentru ca nu s-ar termina niciodata. Ar trebui sa ne mai traim viata inca o data, cu incetinitorul.

Totusi, sunt anumite subiecte care ne fac viata insuportabila si pe care avem nevoie sa le decriptam, ca sa ajungem la momentul stocarii lor in subconstient, la momentul in care am trait emotia pe care am asociat-o cu momentul primirii informatiei. De exemplu: momentul in care tata a parasit-o pe mama si eu am inteles ca asta se intampla in relatii si ca, de aceea, trebuie sa ma feresc si, de atunci, doar asta vad in fata ochilor.

Din pacate, momentele de revelatie nu vin la comanda. Cum faci daca nu esti in momentul de revelatie cand ai nevoie de el?

O cale catre subconstient este mediatatia. Oltea (sotia mea) are o mare experienta in acest domeniu, a lucrat cu peste 2.000 de oameni in sesiuni 1-1 si sesiuni de grup, folosind meditatia in starea theta (Theta Healing). Ajungand in starea de meditatie, ai acces la subconstient si poti desoperi convinderi benefice si convingeri limitative pe care le poti schimba.

Aceasta este una din uneltele pe care le folosim in urmatoarea editie a programului Transforma Dragostea din Nevoie in PUTERE.

Nu uita sa te bucuri de viata, fiindca abia atunci devine frumoasa!

Autor articol: Andrei Tudose – Speaker motivational TEDx, trainer certificat si expert in a conecta oamenii cu bucuria vietii provocandu-i la dezvoltare personala prin metode experientiale inovatoare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s