Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2018 in Social Media

Este usor sa iti fac un cont pe o retea de socializare. Mai greu este sa construiesti, insa, comunitati de oameni care sa se ajute intre ei, sa ii convingi pe cei din jur sa isi doneze timpul si experienta si sa ajuti la propagarea informatiilor cu adevarat utile.

Itsy Bitsy premiaza oamenii care se implica in crearea si dezvoltarea comunitatilor de parinti, acei oameni care folosesc mediul online in beneficiul copiilor.

La Gala Itsy Bitsy 2019 – Lideri pentru Liderasi, recunoastem meritele acelor oameni care au dat dovada de leadership in social media, cu si pentru parinti. Iar nominalizatii sunt:

Robert Diaconeasa

„Nascut in 1988 cu misiunea de a face lumea din jur un loc mai bun. Sunt cel care ajuta copiii din medii defavorizate. Pentru ca asta e misiunea mea pe acest Pamant”, se descrie Robert Diaconeasa.

De 3 ani si 3 luni, Robert Diaconeasa este blogger si vlogger de parenting full-time. Robert este taticul cool care a creat si dezvoltat comunitatea DaddyCool.ro, ce i-a oferit acestuia ocazia de a se implica in diverse proiecte si cazuri de ajutorare a copiilor defavorizati.

Din aceasta dorinta, in luna Octombrie a anului 2017, s-a nascut proiectul „Amintiri din Copilarie„, singurul vlog 100% caritabil din Romania, destinat sa ajute copiii din medii defavorizate. „Avem patru interviuri pe luna, iar daca strangem 100.000 de vizualizari, un sponsor ne ajuta si doneaza 5.000 de euro catre un caz”, explica Robert.

Prin acest proiect, la final anului 2018, Robert a reusit sa stranga peste 30.000 de euro, bani care au ajuns la peste 600 de copii din medii defavorizate. Interviurile au strans peste 740.000 de vizualizari, un reach de peste 1.400.000, mai bine de 8.000 de reactii si peste 2.500 de share-uri, in 2018.

Printre asociatiile care au beneficiat, de-a lungul timpului, in urma proiectului „Amintiri din Copilarie”, se numara Asociatia Touched Romania – care se ocupa cu reintegrarea in societate a femeilor victime ale abuzurilor domestice, alaturi de copiii lor, Asociatia Sansa Ta, Asociatia Prematurilor si Asociatia pentru Familie – care ofera ajutor familiilor aflate in dificultate.
Prin actiunile sale caritabile, Robert nu numai ca isi merita titlul de „tatic cool”, dar a devenit si un bun exemplu pentru fetita lui, Ingrid.

Sofia Frunza

In urma cu sapte ani, Sofia Frunza a lansat blogul Frunzaresc.eu, iar de-a lungul timpului a initiat mai multe proiecte educative si de parenting, care sa vina in ajutorul parintilor si viitorilor parinti si sa devina un pilon important pentru acestia.

Dintre toate proiectele Sofiei, cel care ne-a atras atentia intr-un mod deosebit este Modern Dad’s Challenges, o serie de evenimente de parenting din Romania dedicate exclusiv tatilor si viitorilor tati.

Ideea realizarii unor evenimente in cadrul carora tatii sa simta ca le sunt apreciate si validate valoarea si rolul de parinti in cresterea copilului, a incoltit in mintea Sofiei inca din februarie 2017 si fost pusa in practica in luna aprilie a aceluiasi an, alaturi de Laura Pirlog, Managing Partener al agentiei Creative Energy Corner.

Prin seria de evenimente Modern Dad’s Challenges, Sofia Frunza isi doreste sa creeze si sa dezvolte o comunitate de tatici implicati, care isi doresc sa fie activi in viata copilului lor, fiind, in acelasi timp si un adevarat suport pentru proaspata mamica.

 

Ana Nicolescu

Ana Nicolescu este sotie, mama, jurnalist, co-fondator al agentiei Parenting PR – specializata in nisa de bloggeri parinti si comunitati, iar de sase ani scrie pe blogul mamicaurbana.ro si organizeaza evenimente cu mame bloggeri.

In septembrie 2016, Ana Nicolescu a lansat proiectul Digital Parents Talk, o scoala de blogging pentru parinti, al carei scop este acela de a educa vocea parintilor bloggeri din Romania. In acesti doi ani, la workshop-urile Digital Parents Talk au participat peste 500 de bloggeri si 40 de speakeri, care ofera din cunostințele lor bloggerilor care isi doresc sa transmita parintilor informatii de calitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s