Gala Itsy Bitsy 2018: Liderul anului 2017 in Muzica pentru Copii

Gala Itsy Bitsy 2018: Lider de-o viata in Muzica pentru Copii

Itsy Bitsy premiaza un om care si-a dedicat viata muzicii, care, prin compozitiile sale, a ajuns la inimile multor generatii de copii si care continua sa le transmita celor mici dragostea pentru arta muzicala.

Trofeul Lider de-o viata in Muzica pentru Copii ii este oferit lui Virgil Popescu, compozitor, orchestrator, profesor de muzica si instrumentist.

Muzica are darul de a modela caracterul si de a sensibiliza.

Virgil Popescu s-a facut remarcat pe scena muzicala romaneasca inca de cand era student la Conservatorul de muzica „George Enescu” din Iasi, la finalul anilor 70. De atunci, a colaborat cu interpreti de mare calibru, precum Andra, Nicu Alifantis, Luminita Anghel, Oana Sirbu, Angela Similea, Monica Anghel si multi altii. Din 1986, artistul este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Muzica pentru copii a inceput sa fie un punct de interes pentru compozitor din anii ’90. De atunci, Virgil Popescu a compus peste 100 de cantece pentru copii. Din repertoriul sau fac parte unele dintre cele mai cunoscute piese pentru emisiunea „Abracadabra”, unde a fost compozitor principal, melodii premiate la Festivalul Mamaia Copiilor si colinde de Craciun.

In prezent, Virgil Popescu sustine ore de terapie prin muzica, pentru prescolari si scolari, oferindu-le copiilor placerea de a canta si o ocazie de a-si exterioriza sentimentele. Materialul didactic folosit de Virgil Popescu este in proportie de 90% alcatuit din creatia proprie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s