Flori din hartie colorata: cum faci lalele 3D

Activitatile care implica hartie, foarfeca si lipici sunt unele dintre cele mai accesibile si mai placute moduri in care iti poti petrece timpul alaturi de copilul tau, antrenandu-va creativitatea si realizand mici opere de arta.

Lalelele 3D pe care te invatam astazi sa le realizezi sunt nu doar adorabile, dar si usor de realizat de catre mainile pasionate de decupat si lipit hartie colorata.

Materiale necesare: 

  • o coala de hartie (de preferat cartonata) pe care vei lipi lalelele
  • coli hartie de diferite culori (verde, galben, rosu, portocaliu, mov)
  • foarfeca
  • lipici
  • creion

Deseneaza o lalea pe o coala de hartie, apoi decupeaz-o si foloseste-o ca sablon. Sau poti printa modelul gata desenat de aici, unde ai deja desenate cate 6 lalele – de atatea vei avea nevoie pentru a realiza prima ta lalea 3D.

Decupeaza cu grija cele 6 lalele de hartie, apoi indoaie-le pe fiecare pe jumatate. Pune lipici pe o jumatate de lalea decupata si lipeste-o de alta jumatate. Continua lipind si celelalte lalele, una cate una, si vei obtine astfel o lalea 3D.

Poti relua procesul de decupare si lipire de cate ori vrei, pana ai obtinut suficiente lalele pentru tabloul pe care vrei sa-l faci.

Tot ce ti-a ramas de facut e sa lipesti lalelele 3D pe coala de hartie suport, apoi sa le atasezi cate o tulpina si frunze din fasii verzi de hartie.

Iata si varianta video a tutorialului:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s