Exercitii pentru intarirea bratelor

Intareste-ti muschii bratelor, de la umeri si omoplati, pana la bicepsi si tricepsi, cu niste exercitii simple si rapide, usor de facut acasa.

Intotdeauna am avut probleme la probele de rezistenta din scoala si pot spune ca nu mi-am antrenat prea bine muschii bratelor. Si stiu cum este ca, din lipsa de timp, sa nu ai cum sa ajungi pe la sala prea des.

De aceea, am cautat cateva exercitii de facut chiar acasa, care sa nu dureze prea mult, care sa nu necesite aparate de forta sau alte investitii si prin care sa imi creasca tonusul muscular. Te invit si pe tine sa le incerci!

  • Flotari inegale cu mingea

Pentru acest exercitiu, vei avea nevoie de o minge, insa, daca nu ai una prin casa, poti folosi si un teanc de carti.

Asaza-te in pozitie de flotare, tinand mana stanga pe podea, iar mana dreapta pe minge; tine ambele maini intinse. Apoi, indoaie bratele, incordand muschii abdominali si umerii. Revino la pozitia initiala. Este indicat sa faci cate 5 flotari pe fiecare parte.

exercitiu 1

  • Pilates Boxing

Stand in picioare, tine picioarele departate, indoaie genunchii si apleaca-te de la mijloc putin in fata, tinand insa spatele drept. Ridica pumnii la nivelul umerilor si, tinand coatele in sus, intinde (boxeaza cu) mana dreapta, incordand muschii abdominali. Revino la pozitia initiala, iar apoi intinde mana stanga in fata. Boxeaza in aer de 20 de ori pentru fiecare brat.

exercitiu 2

  • Flotari din sold

Asaza-te in pozitie de flotare, tinand coatele indoite. Ridica mana dreapta si piciorul stang, intorcandu-ti trunchiul spre dreapta si indoindu-ti piciorul stang spre piept. Pivotand pe piciorul drept, continua sa te rotesti, pana cand esti cu fata in sus si cu soldurile ridicate, ca in imaginea de mai jos. Pentru a reveni la pozitia initiala, ridica mana stanga si piciorul drept, rotindu-ti trunchiul spre dreapta si pivotand pe piciorul stang.

exercitiu 3

  • Ridicari din pozitie laterala

Asaza-te pe partea stanga, sprijinindu-te in cotul stang si cu genunchii indoiti, ca in imaginea de mai jos. In mana dreapta, tine o greutate (poate fi o sticla de un litru, plina cu apa). Ridica-ti soldurile, astfel incat corpul tau sa fie drept, de la genunchi pana la umeri, si impinge in sus mana dreapta (in care tii greutatea). Incearca acest exercitiu de trei ori pe fiecare parte. Acest exercitiu iti va lucra muschii umerilor si ai spatelui.

exercitiu 4

  • Ridica bratul si piciorul opuse

Acest exercitiu este foarte simplu. Asaza-te cu mainile si genunchii indoiti pe podea. Intinde in fata mana stanga si in spate piciorul drept. Ramai in pozitia asta pret de 5 secunde, apoi revino la pozitia initiala. Repeta miscarea, de aceasta data intinzand mana dreapta si piciorul stang. Continua aceste seturi de 10-15 ori.

exercitiu 5Ce alte exercitii pentru intarirea bratelor mai stii?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s