Despre varicocel: Manifestari si tratamente

Despre varicocel: Manifestari si tratamente

Doar baietii si barbatii pot fi afectati de varicocel, o boala care afecteaza testiculele. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre cum apare, cum o recunoastem si ce tratamente exista.

Prin varicocel intelegem dilatarea unor vene din jurul testiculelor. Este o afectiune des intalnita si se manifesta prin dureri in zona inghinala. Daca cei afectati stau prea mult in picioare sau daca fac o activitate care ii necesita fizic prea mult, vor simti respectivele dureri. Totodata, boala mai poate provoca inflamari ale testiculelor si dilatarea venelor din zona.

Cel mai grav este faptul ca, netratata la timp, afectiunea poate da infertilitate si reduce nivelul de testosteron.

Barbatii se pot naste cu varicocel, dar abia in timp se dilata venele, cand sunt supuse unor presiuni mai mari. Simptomele incep sa apara abia pe la varsta de 20-25 de ani, desi au mai fost cazuri in care baieti de 8-10 ani au intampinat astfel de dureri, la alergat, la fotbal sau in timpul altui sport.

Despre cum se trateaza varicocelul aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s