De ce sa faci sport zilnic

Pe langa faptul ca te mentine in forma, efortul fizic iti aduce numeroase alte beneficii. Iata de ce este atat de important sa faci sport zilnic.

Se gasesc multe scuze pentru care nu faci sport in fiecare zi: ai avut o zi mai grea la munca, esti obosit(a), „compensezi” prin treburile casnice, ai uitat etc. Si da, exercitiile fizice reprezinta un efort in plus, o alta responsabilitate.

Totusi, sunt motive bine intemeiate pentru care este important sa faci sport zilnic si sa iti creezi o rutina din acest lucru.

  • Mersul pe jos stimuleaza intelectul

Potrivit unui studiu realizat in 2010 de Academia Nationala de Stiinte din SUA, hipocampusul unui adult care merge pe jos timp de 40 de minute, de trei ori pe saptamana, timp de un an, creste. Hipocampusul este acea parte din creier care stimuleaza invatarea si memoria si regleaza emotiile.

  • Exercitiile fizice cresc nivelul de energie

Cand ajungi sa faci sport zilnic, intr-un mod regulat, iti cresti nivelul de energie. Asadar, contrar opiniei populare, exercitiile fizice nu te obosesc mai tare, ci, dimpotriva, iti confera o stare alerta.

  • Sportul actioneaza ca un antidepresiv

Asa cum am scris mai sus, exercitiile fizice cresc nivelul de energie. Pe langa alungarea oboselii, asta inseamna ca sportul combate si depresia. Asta este normal, datorita endorfinelor eliberate in corp atunci cand facem efort fizic. (Endorfinele fiind cunoscute drept „hormonii fericirii”.)

  • Sportul combate moartea prematura

Conform unui studiu realizat de Departamentul de Sanatate din SUA, s-a estimat ca persoanele care sunt active din punct de vedere fizic, timp de aproximativ sapte ore pe saptamana, au un risc mult mai scazut de moarte prematura decat cei care nu sunt la fel de activi.

Tu iti gasesti timp sa faci sport zilnic?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa: mindbodygreen.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s