De cand incepe copilul sa deseneze

De cand incepe copilul sa deseneze

Chiar si una dintre cele mai simple activitati, cum este desenatul, se invata in timp. La Parinti de Pici, iti spunem prin ce etape trece prichindelul tau, in functie de varsta sa, pana sa ajunga sa descopere placerea de a desena.

Pana la 1 an, cel mic nu va fi atat de interesat de ce pot face creioanele pe hartie cat va fi curios ce textura au si ce gust are fiecare culoare in parte.

Dupa un an, copilul va fi suficient de mare incat sa poata tine intre degete un creion si sa mazgaleasca pe hartie. Este important sa nu il lasi nesupravegheat, pentru a evita accidente cauzate de creioane ascutite. Ba chiar, iti recomandam sa desenezi si tu cu micutul tau, ca sa ii oferi un model pe care il poate imita.

Un alt sfat este sa cumperi creioane sau carioci de calitate, din ingrediente nontoxice si care sa fie usor de curatat. Copilul nu se va putea abtine sa nu guste din instrumentele de desenat si va incerca sa deseneze si in afara colii, pe mobila, pe haine, pe corpul lui sau pe pereti.

In jurul varstei de 3 ani, micul tau artist sa poata desena cu usurinta cercuri, patrate si chiar oameni, din linii simple, bineinteles.

Mai multe despre primele incercari de desenat ale copilului tau iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s