O suta de ani in casa noastra, o noua carte aparuta la Editura Frontiera

La Editura Frontiera a aparut, de curand, cartea „O suta de ani in casa noastra” de Aleksandra Litvina si Anna Desnitkaia, tradusa din limba rusa de Justina Bandol.

Distinsa cu mai multe premii europene, cartea spune istoria secolului XX rusesc asa cum au trait-o mai multe generatii ale familiei Muromtev, in aceeasi veche casa moscovita: razboaie, revolutii, zile de glorie sau ceasuri sumbre.

Cartea este o incursiune fascinanta si in istoria obiectelor vremii: jucarii, piese de mobilier, obiecte casnice, fragmente de ziare, fotografii si poezii, toate ordonate in planse de tip colaj, minutios ilustrate. Unele obiecte dispar, inghitite de iuresul istoriei, altele sunt pastrate de la o generatie la alta.

Cartea alterneaza intrarile de tip jurnal, in care un membru al familiei povesteste intamplari personale pe fondul unor evenimente politice, si plansele de tip colaj, in care gasim relatari obiective ale istoriei.

“Este uimitor cata istorie poate spune o casa – prin oamenii care o locuiesc, prin decorul lor cotidian, prin hainele si cartile lor.  O suta de ani in casa noastra este o carte cu un format mare, generos, in care a incaput, iata, un secol intreg ilustrat. si, daca stim multe despre istoria lumii apusene, de ce nu am sti la fel de multe despre partea aceasta de lume in care ne aflam? Ultimul secol de istorie ruseasca a reverberat pana la noi si i-am simtit din plin cutremurele. De ce sa nu-i aflam si povestile?” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

Mai multe detalii despre cartea O suta de ani in casa noastra se gasesc pe site-ul editurii, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s