Cum faci arta cu gheata  

Chiar daca gerul ne tine mai mult in casa in aceasta perioada, copilul tau nu se va plictisi daca te mobilizezi sa incercati activitatile recomandate de noi pentru petrecerea timpului in familie. Astazi, de exemplu, iti propunem o activitate care imbina stiinta cu arta – un experiment artistic si stiintific de sezon: pictura pe (si in) gheata.

Materiale necesare:

  • Gheata
  • Sare
  • Vopsele acuarela
  • Pensula
  • O tava

Pentru aceasta activitate poti folosi gheata sub forma de cuburi, de la congelator, sau poti umple cu apa cateva boluri si farfurii, pe care sa le lasi peste noapte pe balcon (temperaturile negative din aceasta perioada vor transforma repede apa in gheata).

Pune gheata intr-o tava, roaga-l pe cel mic sa presare putina sare peste gheata si observati impreuna cum sarea sapa mici canale in gheata.

Intre timp, pregateste acuarelele si propune-i copilului sa picteze gheata “sarata”. Vopseaua va colora tunelele sapate de sare, iar rezultatul va fi o mica opera de arta contemporana, in proces de topire. Din fericire, poti relua activitatea de multe ori, pentru ca materialele necesare sunt foarte accesibile.

 

Daca ti s-a facut pofta si de alte activitati de sezon, poti incerca si:


otter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s