Picteaza cu zapada!

Pictura e una dintre cele mai indragite activitati de catre copii. Ce prichindel refuza ocazia de a-si da frau liber creativitatii folosind vopsea sau acuarele?

Ce-ar fi sa-l surprinzi insa pe copilul tau invitandu-l sa pictati impreuna folosind zapada? Astfel, data viitoare cand iesiti afara la joaca in zapada, nu uita sa iei in casa si cativa bulgari de zapada, pentru activitatea pe care ti-o propunem azi.

Materiale  necesare:

  • Zapada
  • Tava pentru gheata
  • Vopsea colorata sau acuarele lichide
  • Pensule
  • Coli de hartie

E usor de intuit ce ai de facut. Umple cu zapada formele pentru gheata si taseaza bine zapada din fiecare forma. Picura apoi in fiecare compartiment al tavii de gheata cateva picaturi de vopsea (poti pune culori diferite sau poti combina mai multe culori in fiecare compartiment).

Asteapta sa se topeasca zapada, timp in care ii poti vorbi copilului despre proprietatile zapazii – ce este, cum se formeaza si ce o face sa topeasca.

Dupa cateva minute, amestecul de zapada si vopsea se va topi, iar tava pentru gheata va deveni o paleta de pictura neconventionala. Scoate pe masa cateva coli de hartie si invita-l pe cel mic sa picteze folosind amestecul colorat obtinut din zapada topita.

Povesteste-ne cum a decurs activitatea cu copilul tau! Scrie-ne in rubrica de comentarii de mai jos. 

Sursa: www.sciencekiddo.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s