Fulgi de zapada cusuti pe farfurii

Fulgii de zapada sunt pe cat de mici si efemeri, pe atat de fascinanti prin detaliile lor perfecte. Pentru ca suntem in plina iarna, iar fulgii de zapada sunt simbolul acestei perioade, iti propunem o activitate inspirata de micile cristale de gheata – fulgi de nea cusuti cu lana pe farfurii de carton. Cum iti suna?

Iata ce materiale trebuie sa pregatesti pentru aceasta activitate:

  • Farfurii de carton
  • Lana (orice culori vrei)
  • Un ac mare
  • Foarfeca
  • O piuneza
  • O carioca
  • O rigla

Pentru inceput, deseneaza cu carioca (si cu rigla, daca vrei linii drepte) cate un model de fulg in interiorul fiecarei farfurii. Rezuma-te la linii simple, mai ales daca vrei sa-l implici si pe copil in aceasta activitate simpatica (ceea ce-ti recomandam cu mare drag, daca  are peste 5-6 ani).

Foloseste piuneza pentru a face mici gauri “strategice” in farfurie, marcand varfurile si punctele in care se intersecteaza liniile care formeaza fulgii.

Dupa ce ai intepat farfuriile, poti incepe sa cosi fulgii: baga un fir lung de lana in ac, fa-i un nod capatului de lana de la baza acului si un nod dublu la capatul celalalt.

Incepe sa cosi din mijlocul fulgului, infigand acul din interiorul farfuriei catre spatele ei. Nodul de la “capatul lung” al firului de lana va ramane, astfel, in interiorul farfuriei. Din acest moment poti alege ce directie doresti pentru firul de ata, trecandu-l prin toate gaurile facute cu piuneza. Poti chiar sa schimbi firele de lana pentru a coase fulgi multicolori. La final vei avea niste opere de arta originale, dar si amintirea unei activitati placute petrecute alaturi de copil.

Tie cum ti-au iesit fulgii cusuti cu lana? Povesteste-ne in rublica de comentarii de mai jos. 

Sursa: iheartcraftythings.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s