Cum alegi tabara potrivita?

Se apropie vacanta de vara si este momentul sa incepi sa faci planuri. Cum alegi tabara potrivita pentru copilul tau? Descopera aici ce criterii te pot ajuta sa ii oferi micutului tau o tabara de neuitat!

Ai acasa un copil nazdravan sau unul linistit? Ii place sa exploreze, sa mestereasca sau este atras de pictura, muzica, poate chiar poezie? Este necesar sa iei in considerare toate aceste aspecte atunci cand vrei sa alegi o tabara pentru copilul tau. Si, nu in ultimul rand, asigura-te ca persoanele care il insotesc in tabara au pregatirea necesara pentru a avea grija de el.

Personalitatea. O tabara este astfel organizata incat niciun copil nu are cum sa se plictiseasca. Cei mici sunt antrenati tot timpul in activitati incitante, in asa fel incat sa exploreze diverse domenii si sa invete lucruri noi, simtindu-se bine in acelasi timp. Daca activitatile din tabara se pliaza pe personalitatea copilului, multumirea si incantarea lui vor fi cu atat mai mari. Iata cateva sugestii pentru:

  • copiii energici -o tabara de aventura, cu activitati de catarare, speologie, tiroliana, plimbari cu bicicletele, calarie etc.
  • copiii exploratori – prefera sa observe natura, intrand in pesteri, facand drumetii, participand la lectii de orientare sau plimbandu-se pe rauri in canoe;
  • copiii artistici – li se potriveste o tabara cu activitati precum desen, pictura, modelaj in lut, in care pot participa la piese de teatru, pot scrie poezii si canta.

Varsta. Odata ce a trecut de pragul varstei de trei ani, iti poti lasa copilul, fara grija, in tabara. Acestea sunt astfel organizate incat sa corespunda nivelului de intelegere si necesitatilor copilului. De asemenea, exista programe diverse, pentru toate categoriile de varsta.

Calificarea organizatorilor. Fiind parinte, bineinteles ca vrei tot ce e mai bun pentru copilul tau si este normal sa ai temeri, mai ales cand pleaca singur in tabara. Este necesar sa te interesezi de facilitatile taberei, sa te asiguri ca au un sistem de prim ajutor (cel putin) si sa faci cunostinta cu cei ce vor coordona activitatile si vor avea grija de puiul tau.

Ai inceput sa iti faci planuri? Spune-ne si noua unde se va duce micutul tau.

Echipa Adventure Camps, specialisti in tabere
www.adventurecamps.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s