1 Iunie Zi Libera: Acord unanim la prima comisie din Senat

Propunerea legislativa pentru declararea zilei de 1 Iunie drept sarbatoare nationala legala a primit aviz pozitiv, in unanimitate, de la Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati, din Senat.

Dupa punctul de vedere favorabil al Guvernului, proiectul de lege a ajuns in Senat, in fata Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati. Propunerea a intrat in discutii inainte de vacanta parlamentara, astfel ca, pe 21 iunie 2016, a fost aprobata in unanimitate in aceasta comisie.

Inainte ca modificarea legii sa fie avansata catre Camera Deputatilor, initiativa mai asteapta un raport de la Comisia pentru munca, familie si protectie sociala.

Proiectul de lege inaintat de senatoarea Rozalia Biro si de deputata Claudia Boghicevici, impreuna cu un grup format din numerosi parlamentari, este sprijinita de campania ce urmareste sa schimbe relatia dintre copiii si parintii din Romania, campanie derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tili Niculae -, specialisti psihologi, asociatii de parinti, carora li s-a alaturat Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).

Sustine cu un like pagina de Facebook 1 Iunie Zi Libera.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s