Cum alegi ochelarii de soare?

Cum alegi ochelarii de soare?

Cum alegi ochelarii de soare, astfel incat sa iti fie chiar utili in fata soarelui puternic? La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum gasesti ochelarii care te vor proteja vara asta.

„Ochelarii de soare sunt, pana la urma, niste dispozitive medicale”, explica dr. Raluca Moisescu, medic oftalmolog. Nicidecum un moft sau un accesoriu de moda, ochelarii de soare au un scop foarte precis: sa ne apere ochii de radiatiile ultraviolete, atat din perioada verii, cat si in alte situatii.

Daca nu porti niste ochelari de soare de calitate, risti ca, mai tarziu, sa dezvolti o serie de probleme la nivelul ochilor, cum ar fi cataracta sau arderea retinei.

Mai departe, iata o serie de sfaturi foarte utile, despre cum alegi ochelarii de soare de calitate.

Ce inseamna ochelari de calitate?

Daca te intrebi cum alegi ochelarii de soare sau cum faci sa ii gasesti pe cei de calitate, iata indicatorii dupa care este nevoie sa te uiti:

  • certificarea CE – inscriptia ar trebui sa se afle pe rama, nu ca un autocolant pe lentila; reprezinta atestarea ca ochelarii sunt conformi cu standardele Uniunii Europene.
  • gradul filtrului solar – exista 4 grade, in functie de luminozitate; de obicei, cei de pe piata sunt de gradul 3, adica ofera o protectie de 40%, in fata radiatiilor UV;
  • garantie a producatorului;
  • instructiuni de utilizare.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s