Creeaza un sul de baloane de sapun!

O provocare perfecta pentru vremea frumoasa de vara este sa incercati sa suflati baloane de sapun, infasurate ca intr-un sul, in familie. Pare greu? Urmareste instructiunile de mai jos si vei vedea cat de simpla este activitatea.

Nu stiu cum se intampla, dar, de cele mai multe ori, cele mai distractive activitati sunt cele in care folosim obiecte gasite prin casa, care nu costa mult. Cred ca este dovada ca fericirea nu tine de bunuri materiale, ci de cum si cu cine te simti bine.

Iar in definirea fericirii eu as mai adauga un ingredient: baloane de sapun! Acestea fiind zise, propune o intrecere in familie: cine face cel mai lung cilindru din baloane de sapun castiga. Iata cum sa pregatesti terenul.

Ai nevoie de:

  • o sticla de plastic transparenta (golita de continut si curatata);
  • banda adeziva (sau un elastic);
  • o soseta desperecheata (nu stim cum se intampla, dar stim ca sunt peste tot);
  • detergent de vase lichid;
  • un cutter sau un cutit ascutit (pe care il vor folosi doar adultii);
  • colorant alimentar.

Cum se face:

Taie fundul sticlei de plastic si leaga soseta de partea taiata (cu banda adeziva sau cu elastic). Ideea este ca soseta sa fie bine intinsa pe sticla si materialul sa acopere gaura facuta la baza recipientului.

Intr-un castron, amesteca detergentul lichid cu putina apa. Optional, poti pune si niste colorant alimentar, pentru a realiza o spuma colorata.

Tot ce mai ramane de facut este sa imbibi sticla cu soseta in amestecul cu detergent, sa sufli prin gura sticlei si sa te bucuri de spuma rezultata, in forma de serpisor. (Atentie! Sufla prin sticla, nu inhala, pentru ca risti sa te trezesti cu multe baloane de sapun in gura.)

07

Vezi si:

Pentru si mai mult timp de calitate in familie, sustine cu un like campania 1 Iunie Zi Libera.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s