Castigatorii primei editii din Gala Premiilor EXCELSIOR

Castigatorii primei editii din Gala Premiilor EXCELSIOR

Duminica, 10 decembrie, a avut loc Gala Premiilor EXCELSIOR. Aflat la prima editie, evenimentul a premiat cele mai reprezentative coruri scolare din Romania, aducand in atentia tuturor talentul noilor generatii si promovand, totodata, valorile nationale.

Marele castigator al primei editii a fost desemnat Corul de Copii si Tineret „Symbol”.

Premiul al II-lea a fost castigat de Corul de Copii „Unison”. In castigarea acestui premiu, un rol foarte important l-a avut publicul telespectator, care a votat prin SMS la numarul special dedicat televotingului. Corul de Copii „Unison” a primit sapte puncte de la juriul de specialitate si zece puncte din partea publicului. Astfel, a ajuns sa aiba acelasi punctaj precum Corul de Copii si Tineret „Symbol”, castigatorul fiind departajat, insa, de notele mai mari primite din partea juriului.

Premiul al III-lea a mers la Corul de Copii „Meloritm”, care a primit acelasi numar de puncte atat de la juriul de specialitate, cat si de la telespectatori.

Cele zece coruri finaliste selectate de catre membrii juriului pentru a participa la prima editie a Galei Premiilor EXCELSIOR au fost: Corul „Angeli Junior”, Corul „Bravissimo”, Corul „Sfanta Elisabeta”, Corul „Unison”, Corala „Fantasia”, Corul de Copii „Meloritm”, Corul „Orfeu”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Corul „Soli Deo Gloria” si Corul de Copii si Tineret „Symbol”. De la cei mai mici copii si pana la adolescenti, cei peste 450 de participanti au adus bucurie din toate colturile tarii, s-au cunoscut si au transformat un simplu concurs intr-o frumoasa si productiva intalnire.

Juriul finalei concursului Gala Premiilor EXCELSIOR a fost format din: maestrul Gheorghe Zamfir (Presedintele Juriului) – muzician de renume international, doctor in muzica, compozitor si dirijor, prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Nationale Bucuresti, Adrian Gazdaru – Director al Teatrului EXCELSIOR si Ana Maria Tarala – redactor muzical al TVR.

Evenimentul a fost prezentat de Iuliana Tudor si Liana Stanciu, iar organizatorii au oferit mai multe surprize participantilor si telespectatorilor: un moment emotionat in deschiderea galei – Ave Maria de Franz Schubert, interpretat de maestrul Gheorghe Zamfir si Corului „Accoustic”, dirijat de Daniel Jinga, precum si doua recitaluri ale artistelor Ruslana si Helena Paparizou, laureate ale editiilor anterioare ale concursului Eurovision. Momentul final al Galei a fost unul spectaculos, laureatii interpretand alaturi de Helena Paparizou piesa My Number One, care i-a adus artistei marele trofeu al Concursului Muzical Eurovision, in 2005.

Gala Premiilor EXCELSIOR are drept scop promovarea tinerelor talente si ofera ocazia unei intalniri importante a profesionistilor din intreaga tara, membri ai grupurilor corale scolare. Evenimentul urmareste sa puna in valoare personalitatea artistica a corurilor si calitatea interpretarii vocale a copiilor scolari si liceeni. Corul castigator va beneficia de realizarea unui videoclip in parteneriat cu Televiziunea Romana si de promovarea activitatii sale pe toate canalele mass-media.

Gala Premiilor EXCELSIOR a fost organizata de Primaria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune si Ministerul Educatiei Nationale. Mai multe detalii despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul www.galapremiilorexcelsior.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s