Avem prea putine femei-lider

Statisticile arata ca, in forta de munca, sunt prea putine femei-lider. Nu numai atat, dar femeile care lucreaza nici nu sunt motivate. Ce este de facut?

In aceasta conferinta TED, Directorul de Operatiuni (COO) de la Facebook, Sheryl Sandberg, ne prezinta o problema intalnita in multe institutii din lume: numarul de femei-lider este considerabil mai mic decat cel al barbatilor care ocupa pozitii superioare in companii. Tot ea ofera si trei sfaturi importante pentru femeile care aspira la succes profesional.

Desi este adevarat ca traim intr-o vreme in care alegerile femeilor nu mai sunt atat de limitate, Sheryl Sandberg ne arata niste statistici destul de sumbre: „Numerele spun povestea destul de clar. 190 de sefi de stat — noua sunt femei. Din toti parlamentarii din lume, 13% sunt femei. In sectorul corporatist, femeile din varf, la nivel decizional, locuri in consiliul de conducere — ajunge la 15, 16%.”

Cum se poate rezolva aceasta discrepanta? Cum ajungem sa avem mai multe femei-lider? Si care sunt mesajele pe care le transmitem generatiilor viitoare? Afla in acest Discurs antispalare pe creier.

[ted id=1040 lang=ro]

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s