Marsul pentru viata 2015: Fiecare viata este un dar

Pentru a transmite mesajul „Fiecare viata este un dar”, sambata se organizeaza o noua editie a evenimentului Marsul pentru viata, in peste 60 de orase din Romania si, in premiera, in Republica Moldova, la Chisinau si Orhei.

In perioada 18-25 martie, in Romania si Republica Moldova are loc Saptamana pentru viata 2015 – Fiecare viata este un dar, in cadrul careia are loc si Marsul pentru viata – 21 martie (aflat la a cincea editie). Evenimentele sunt deschise tuturor celor care sustin cauza.

Mesajul pe care aceste manifestatii urmaresc sa il transmita este ca fiecare persoana este unica si are o valoare infinita. De aceea, este important pentru societate sa sprijine persoanele cu nevoi speciale si, in particular, femeile aflate in criza de sarcina.

In Romania, rata avorturilor este de 480 de avorturi la 1.000 de nasteri, cea mai mare din Uniunea Europeana si dubla fata de cea din SUA. In realitate, rata avorturilor este mult mai mare, deoarece avorturile din clinicile private nu se raporteaza la stat, iar avorturile facute de femeile romance din strainatate nu sunt nici ele incluse.

In Saptamana pentru viata, o atentie speciala va fi acordata cazurilor in care femeile primesc in timpul sarcinii un diagnostic nefavorabil – cand se afla de maladii inca dinainte de nastere. Evenimentul atentioneaza asupra faptului ca discriminarea persoanelor cu nevoi speciale incepe chiar si inainte de nastere.

Orice viata umana este demna de respect si ajutor, indiferent de alte criterii: etnie, sex, religie, stare de sanatate, stare de dezvoltare etc. Iar societatea, pentru a fi cu adevarat umana, are nevoie sa se aplece asupra nevoilor specifice ale fiecaruia, cu delicatete si respect.

Marsul pentru viata este neconfesional si apolitic si nu se urmareste interzicerea prin lege a avorturilor.

In schimb, se urmareste o constientizare a faptului ca oricine exista si are o valoare, inca din momentul conceptiei, ca diferite situatii defavorabile pot duce la o criza de sarcina si ca femeile au nevoie de sprijin in aceste momente.

Afla unde va avea loc Marsul pentru viata de pe site-ul oficial.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s