Avantajele unui catalog electronic in educatie

Avantajele unui catalog electronic in educatie

Pentru ca multi parinti si, mai ales, multe cadre didactice inca au indoieli cu privire la utilitatea unui catalog electronic, va prezentam beneficiile acestui instrument pentru dezvoltarea copilului, acum, la Meditatii pentru parinti.

Potrivit studiului Parintii si Succesul Scolar al Copiilor, realizat de Open-I Research pentru Itsy Bitsy si Telekom Romania, contactul parintilor cu scoala copiilor are loc lunar sau chiar mai rar, daca elevii sunt mai mari. Totodata, interesele principale ale parintilor graviteaza in aria note, teme, teste si teze si au prea putin legatura cu starea de spirit, pasiunile si preocuparile copiilor.

Un catalog electronic poate adresa aceste probleme, oferind o imagine mai larga asupra a ceea ce inseamna succesul scolar al copiilor. „Te ajuta sa fii informat, sa ai toate datele necesare si sa poti purta discutii cu profesorul despre well-being-ul copilului”, explica Andreea Cramer, Director de Marketing Telekom Romania.

Afla si mai multe beneficii ale unui astfel de instrument, acum, la Meditatii pentru parinti.

Un catalog electronic inseamna mai mult decat note

Cand ne gandim la clasicul catalog scolar, ne imaginam automat notele in catalog. Insa, daca punem acest instrument in contextul digital, putem vedea o multime de noi posibilitati de implicare in dezvoltarea copilului, mai ales in ceea ce el intelege prin educatie.

Un prim avantaj al unui catalog electronic este ca ii ajuta pe parinti sa afle mai multe despre activitatea scolara a copiilor. Astfel, parintii pot afla despre pasiunile celor mici, despre ce si-ar dori sa aprofundeze, despre cum se integreaza in colectivul de la scoala si multe altele.

Apoi, contactul cu scoala ar fi mai complet si mai frecvent, prin intermediul unui astfel de instrument. Parintii ar fi la curent cu activitatile elevilor si ar putea continua acasa educatia de la scoala. De asemenea, colaborarea dintre parinti si cadrele didactice ar fi mai stransa.

Nu in ultimul rand, un catalog electronic ar simplifica si munca profesorilor. Mediile se calculeaza automat, se intocmesc rapoarte, partea administrativa se reduce. Astfel, cadrele didactice ar avea mai mult timp pentru a interactiona cu elevii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s