Retentia de apa: Solutii pentru picioarele umflate

Retentia de apa: Solutii pentru picioarele umflate

Multe dintre femei se confrunta cu retentia de apa, mai ales in timpul verii. Despre motivele pentru care avem picioarele umflate si ce solutii avem la indemana aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In timpul verii, circulatia venoasa si limfatica este mai greoaie la femei, ne spune dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competente in apifitoterapie. Acest lucru se intampla pentru ca, din pricina caldurii, vasele de sange se dilata, iar lichidele stagneaza in partea de jos a corpului, la nivelul gambelor si gleznelor. Asa se intampla ca ne trezim cu picioarele umflate.

In plus, retentia de apa este stimulata si daca:

  • mergem des pe tocuri;
  • stam mult in picioare;
  • stam pe scaun cu picioarele atarnand;
  • nu bem suficienta apa;
  • ne confruntam cu zile caniculare.

Cum multe dintre aceste situatii nu prea pot fi evitate, la Traieste Sanatos cu Simona, iti oferim solutii usor de pus in practica, pentru picioarele umflate.

Retentia de apa se rezolva cu… apa

Poate ti se pare contraproductiva sugestia, dar apa chiar ajuta la reducerea picioarelor umflate. Motivul este simplu. Cand bei putina apa, corpul tine mai mult de apa pe care i-o dai, pentru a nu ajunge la deshidratare. Pe de alta parte, cand bei mai multe lichide, le vei si elimina mai bine.

Un alt sfat foarte util pentru a reduce picioarele umflate este sa iti faci un masaj usor, de jos in sus, manual. Masajul usureaza circulatia venoasa si limfatica si diminueaza retentia de apa.

Nu in ultimul rand, sunt si plante care te pot ajuta cu circulatia sau cu eliminarea apei din organism. De exemplu, ceaiurile de urzica sau de coada soricelului au efect diuretic.

De retinut mai este faptul ca femeile insarcinate se vor confrunta mai mult cu retentia de apa, mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Sfaturile noastre sunt sa faca miscare, dar sa evite orele de varf, si sa stea cu picioarele pe un scaunel, adica mai sus de sol, de oricate ori este posibil.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s