Alergiile de primavara: Manifestari si tratamente

Nu doar polenul poate declansa o alergie in acest anotimp, ci este important sa tinem cont de mai multi factori atunci cand vorbim de sanatatea micutilor nostri. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa recunosti alergiile de primavara si ce sa faci daca piciul tau se afla intr-o astfel de situatie.

Este o alergie sezoniera, care, de obicei, se suprapune peste cea permanenta”, spune dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, despre alergiile de primavara. „De obicei, copiii sunt polialergici.

Cum spuneam mai sus, alergiile de sezon nu sunt cauzate doar de polen, ci exista mai multe tipuri:

  • sunt alergiile respiratorii – cele care, intr-adevar, sunt provocate de polen, de praf sau de parul de animale;
  • sunt alergiile cutanate – care pot aparea in urma unei intepaturi de insecta;
  • si mai sunt alergiile digestive – care pot fi declansate de fructele de sezon, cum ar fi capsunile sau fructele de padure.

In cazul alergiilor respiratorii, acestea pot fi foarte usor confundate cu simple raceli, daca nu suntem atenti. Totusi simptomele sunt putin diferite: nasul curge si nu se opreste nici cu picaturi, mancarimi la nivelul gatului, ochilor, urechilor, nasului, ochii lacrimeaza incontinuu, tuse seaca, stranuturi in salve. Spre deosebire de o raceala, alergia respiratorie nu vine cu febra si nu va trece cu medicamente obisnuite, ci doar cu medicatie specifica antialergica.

Despre cum tratam alergiile de primavara poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s