Alergiile la copii: Manifestari si tratamente

Alergiile la copii: Manifestari si tratamente

Alergiile la copii pot fi de mai multe tipuri, cu reactii diferite la diversi alergeni. Despre cum recunosti fiecare manifestare de alergie si ce tratamente exista vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

De prea multe ori, alergiile la copii sunt confundate cu simple raceli. Ca urmare, multi parinti isi diagnosticheaza singuri copiii, oferindu-le tratamente pentru raceala. Dar exista semne prin care poti face diferenta intre o alergie si alt fel de boala.

Alergiile se deosebesc prin hipersecretii la nivelul nasului si la nivelul ochilor, care nu pot fi atenuate cu altceva decat antialergeni. De asemenea, nu prea intalnim febra la alergii, asa cum se intampla la raceli.

Mai multe despre manifestarile alergiilor si tratamente utile ne spune Anca Bahrim, Farmacist Manager Sensiblu, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Tratamente pentru alergiile la copii

Cum am mai spus, alergiile pot lua diverse forme:

  • cutanate – zone inflamate pe piele, cu bubite si mancarimi;
  • la nivelul cailor respiratorii – nasul fie este infundat, fie curge fara oprire si apar stranuturi multe;
  • la nivelul ochilor – lacrimare exagerata si mancarime a ochilor;
  • digestive – scaune diareice si pierderi de lichide.

Cei mai frecventi alergeni sunt praful, mucegaiul si parul de animal. Totodata, mai sunt si alergii sezoniere, cum ar fi cele provocate de polen sau de fructe de padure. Dar sunt multe alte tipuri de alergeni: detergenti, parfumuri si alte substante chimice, medicamente, plante, metale.

De unele ne putem feri, dar pentru altele este nevoie sa apelam la antialergice si suplimente nutritive, pentru a ne ameliora situatia.

Pentru a obtine un diagnostic corect pentru alergiile la copii, este recomandat sa mergi la un medic alergolog, care va determina alergenul/ alergenii prin teste de laborator.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s