Digitaliada: Proiectul care aduce tehnologia in scolile rurale

Digitaliada: Proiectul care aduce tehnologia in scolile rurale

La Meditatii pentru parinti, iti prezentam un proiect care demonstreaza ca tehnologia poate fi folosita si pentru altceva decat jocuri si filmulete amuzante. Digitaliada provoaca elevii si profesorii sa priveasca mediul digital dintr-o perspectiva educationala si interactiva.

In anul scolar 2016-2017, Fundatia Orange a lansat proiectul-pilot Digitaliata, in 10 scoli din mediul rural, din zone defavorizate. Digitaliada este un program de educatie digitala, destinat elevilor din clasele V – VIII, prin care se incurajeaza folosirea tehnologiei pentru imbunatatirea performantei scolare a elevilor.

Scolile participante au fost alese prin concurs, unul dintre principalele criterii de selectie fiind deschiderea profesorilor de a folosi metode digitale in procesul de predare. Scolile castigatoare au fost dotate cu un laborator digital, un set de aplicatii si jocuri digitale gratuite, gata incarcate pe tablete. Profesorii au primit training, planuri de lectie si suport tehnic pentru a utiliza la clasa resurse digitale.

La finalul anului, se va masura performanta elevilor la materiile in care a fost implementat proiectul (matematica si TIC – tehnologia informatiilor si a comunicatiilor), pentru a extinde programul.

Afla mai multe despre proiectul Digitaliada, de la Simona Penescu, reprezentant Fundatia Orange, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s