SuperTeach lanseaza prima conferinta online pentru profesori, cu acces gratuit

SuperTeach, programul dedicat transformarii de mentalitati in educatie, organizeaza pe 9 mai prima conferinta online pentru profesorii din Romania, cu acces gratuit.

Plecand de la tema ”Ce pot face pentru mine si cum ii pot ajuta pe ceilalti?”, in cadrul conferintei online vor fi abordate subiecte de actualitate pentru cadrele didactice, precum modalitatile prin care isi pot mentine starea de bine in contextul schimbarilor rapide din ultima perioada, metodele cu ajutorul carora isi pot maximiza impactul prin educatia online, dar si modurile prin care cadrele didactice pot masura rezultatele obtinute.

Printre speakerii invitati la conferinta se numara Andy Szekely – coach si trainer in dezvoltare personala, Robert Brindley – consultant in leadership educational, Adrian Timofti – Director executiv al Liceului Varlaam Iasi, Andrada Sorca – invatatoare in cadrul liceului ”Nikolaus Lenau” Timisoara, profesor MERITO si lider al facilitatorilor programului Mentalitatea Deschisa in Educatie, Simona Baciu – fondatoarea Transylvania College si Cristina Gheorghe – Director al Institutului Dezvoltarii Personale si co-fondator al proiectului SuperTeach.

”Ritmul rapid al schimbarilor din ultima perioada ne-a facut sa intelegem ca nu vom putea reveni curand la acea stare de <<normalitate>> pe care ne-o dorim, respectiv realizarea conferintelor in marile orase ale tarii. Mutarea in mediul online a venit ca o solutie naturala, pentru ca vrem sa fim in continuare alaturi de cadrele didactice din Romania si sa le oferim sprijinul de care au nevoie. De asemenea, am luat in considerare si marele avantaj din acest context: pentru prima data, SuperTeach se va putea adresa simultan profesorilor din intreaga tara”, a spus Felix Tataru, Presedinte GMP Group si co-fondator al proiectului SuperTeach.

Evenimentul online va avea atat un interval dedicat discursurilor, intre orele 09:30 – 14:00, cat si o sectiune rezervata atelierelor, in intervalul 15:30 – 17:00.

In cadrul atelierelor vor fi abordate tematici precum strategiile de invatare bazate pe neurostiinte, abilitatile digitale, modalitatile prin care profesorii pot ramane aproape de elevi in contextul distantarii sociale, dar si bune practici in functie de nivelul de invatamant.

”Profesorii au facut un salt enorm in aceasta perioada prin scoala online, prin simplul fapt ca au iesit din zona de confort si au inceput sa vorbeasca pe limba digitalizata a celor mici. Cu toate acestea, ei au nevoie in continuare de ghidare si inspiratie. Pentru a realiza scoala online cu succes, este esential sa iesim din paradigmele clasice – atentia celor mici este considerabil redusa, iar profesorii sunt nevoiti sa reinventeze procesul educational. Traim vremuri fara precedent, insa trebuie sa intelegem ca ce experimentam in acest moment nu este o criza, ci o oportunitate imensa pentru sistemul educational romanesc”, puncteaza Dragos Anastasiu, CEO Eurolines Group si co-fondator SuperTeach.

Informatii despre modalitatea de participare vor fi disponibile pe superteach.ro si pe pagina de Facebook a proiectului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s