Alaptarea nou-nascutului aduce numai beneficii

Alaptarea nou-nascutului aduce numai beneficii

Alaptarea la san vine cu o multime de beneficii fizice si psihice, atat pentru bebelus, cat si pentru mamica. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre toate lucrurile bune si frumoase care decurg din alaptarea nou-nascutului.

„Laptele matern este laptele cel mai bine adaptat copilului. Este un aliment viu, care isi schimba compozitia in permanenta, astfel incat sa fie cat mai potrivit bebelusului”, explica dr. Ilinca Tranulis medic pediatru, consultant in lactatie.

Ea a continuat prin a insira beneficiile alaptarii, pe categorii:

Beneficiile alaptarii in nutritie

Laptele matern este perfect adaptat nutritional: are proteinele cele mai bune, are grasimile cele mai bune, are glucidele cele mai bune si cele mai usor de digerat. De asemenea, Se adapteaza in functie de timp, de starea de sanatate a copilului etc.

Rolul imunologic al laptelui matern

Prin alaptarea nou-nascutului, copilul primeste anticorpi de la mama lui si este astfel protejat de unele boli infectioase.

Mama care raceste in timpul alaptarii nu trebuie sa poarte masca sau sa se fereasca de la a-si alapta copilul, pentru ca, prin lapte, bebelusul va primi anticorpi pentru raceala din acel moment.

In plus, laptele matern previne si alte boli, precum deficite la nivel osos, anemii si chiar si unele forme de cancer.

Alaptarea nou-nascutului – beneficii psihice si emotionale

Alaptarea la san, pentru bebelus, reprezinta si locul in care cel mic se linisteste cel mai repede, unde se simte in siguranta si se relaxeaza. Iar un copil linistit, relaxat, multumit invata mai usor si este mai receptiv la lucrurile noi din lume.

Descopera si beneficiile alaptarii pentru mama, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s