Alaptarea: Beneficii pentru mama si bebe

Alaptarea: Beneficii pentru mama si bebe

Alaptarea este unul dintre primii pasi prin care ii asiguri puiului tau cel mai bun start in viata. Acest proces aduce o multime de beneficii, atat pentru bebelus si mamica, dar si pentru familia ca intreg. Despre beneficiile alaptarii vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

As considera alaptarea cea mai importanta decizie pe care parintii o pot lua pentru copilul lor. Influenteaza sanatatea atat pe termen scurt, cat si pe termen lung”, explica dr. Mihaela Nita, medic pediatru, consultant in alaptare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca hranirea bebelusului sa fie facut exclusiv prin alaptare pana la varsta de 6 luni. Dupa aceasta varsta, alaptarea poate continua chiar si dupa diversificare, pana spre varsta de 2+ ani.

In urma alaptarii, bebelusul creste mai bine si mai sanatos, iar dezvoltarea copilului este mai armonioasa.

Totodata, si proaspata mamica are o multime de avantaje daca alapteaza. In primul rand, se construieste o relatie unica intre mama si copil. Apoi, femeia revine mult mai usor la formele dinaintea nasterii, scade mai usor in greutate. Nu in ultimul rand, alaptarea previne diverse boli, de la cancere (cancerul mamar, cancerul de col uterin) pana la boli cardiovasculare sau sindrom metabolic.

Despre cum incepi corect alaptarea si cum sa eviti disconforturile in alaptare iti povestim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s