Actiunile care impiedica timpul de calitate in familie

Doar pentru ca te afli in aceeasi incapere cu piciul tau nu inseamna ca ii si oferi conectarea de care are nevoie. Timpul de calitate in familie poate avea de suferit, daca nu avem grija. La Meditatii pentru parinti, iti spunem care sunt actiunile pe care sa le eviti atunci cand petreci timp cu puiul tau.

In ziua de azi, nu este niciun secret ca timpul a devenit un lux, o moneda de schimb chiar. Este greu sa te imparti intre atatea roluri si, de cele mai multe ori, iti petreci timpul departe de casa si de cei dragi, pentru ca, nu-i asa, lucrezi cate 8 ore pe zi sau chiar mai mult.

Sunt zile in care poate de-abia ai 10 minute la dispozitie, pe care sa le petreci alaturi de micutul tau. In aceste 10 minute, este foarte important ce alegi sa faci. Uneori, chiar de ele depinde timpul de calitate in familie.

Despre greselile pe care le facem cand avem putin timp de petrecut cu cei dragi iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Greselile care anuleaza timpul de calitate in familie

Sunt cateva actiuni care impiedica orice forma de conectare dintre tine si copilul tau:

  • cand nu esti atent la el – va aflati in aceeasi camera, dar tu iti verifici e-mailurile sau stai pe telefon sau la televizor;
  • cand tipi la el sau il pedepsesti;
  • cand iti versi pe copil nervii acumulati de-a lungul zilei;
  • cand nu ii respecti opiniile – ii spui ca tu stii mai bine si ca parerile lui nu sunt importante;
  • cand il umilesti – il compari cu alti colegi sau il ameninti ca il vei face de ras.

Incearca sa profiti cat mai mult de timpul petrecut cu copilul tau, pentru ca, asa cum am mai spus, timpul este extrem de pretios. Evitand situatiile de mai sus, vei vedea cum iti va veni mult mai usor sa relationezi cu micutul tau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s