Esti prezent in timpul petrecut in familie?

Parca ne facem tot mai greu timp pentru cei dragi, iar cand ajungem langa ei abia daca mai avem energie sa zambim. Cum petrecem timp de calitate in familie? Aflam acum, la Meditatii pentru parinti.

Este clar ca, in societatea de astazi, viata este mai alerta, mai agitata, cu mai multe responsabilitati si, in acelasi timp, cu mai multe distrageri. Avem mai multe lucruri de facut, dar tot atatea ore intr-o zi.

In aceste conditii, primii care sufera de lipsa noastra de timp sunt cei dragi si, mai ales, copiii. Poate ma vei contrazice si vei spune ca tu iti faci timp pentru copilul tau si ca petreci timp in familie. Dar mai este acesta un timp de calitate, atunci cand vii frant/a de la serviciu, fara energie, si doar te uiti la un film sau ii citesti in graba o poveste copilului?

Atunci ce este de facut? In primul rand, este important sa iti dai seama ca, pentru a face orice activitate cu succes, este nevoie sa te implici, sa fii prezent/a.

Al doilea lucru important de retinut este ca va fi nevoie sa renunti la o activitate (sau sa te implici mai putin) pentru a fi mai prezent/a in alta.

”Cel mai important lucru este sa invatam sa lasam celelalte lucruri la o parte si sa oferim acest timp copiilor”, explica psihoterapeuta Mirela Horumba.

Cum putem fi mai prezenti, atunci cand vine vorba de timp de calitate in familie? Afla aici.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s