Cea mai mica si inteligenta drona subacvatica din lume

In fiecare luni si vineri, de la 9:30 la Itsy Bitsy FM in cadrul emisiunii „Happy Music cu Marius”, Cristian Lacraru de la Scoala IT, ne dezvaluie noutatile in tehnologie si IT. 

Astazi, Cristian ne-a vorbit despre Chasing Dory, cea mai mica, inteligenta si mai accesibila drona subacvatica din lume. Mai mica decat o foaie de hartie standard, DORY incape intr-un rucsac si poate fi transportata cu usurinta oriunde. Drona se conecteaza prin intermediul retelei Wi-Fi la telefonul mobil si la tableta la o distanta de pana la 50 de ft cu o mare precizie si un unghi generos in pozitionare.

De asemenea, aceasta are si un dispozitiv GPS ce permite localizarea permanenta a ei. Ca si alte functionalitati enumeram: doua faruri de 250 de lumeni pentru a lumina apele fara a deranja locuitorii oceanici, un algoritm incorporat de restaurare a culorilor pentru a reda imagini cat mai vii si un controller inteligent direct de pe telefon pentru a controla experienta subacvatica, de la scufundari, inclinare si, desigur, setari ale camerei si captare.

Vezi toate podcasturile emisiunii „Scoala IT cu Cristian Lacraru” AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s