Vorbitul la copii: Cand este momentul sa te ingrijorezi

Vorbitul la copii: Cand este momentul sa te ingrijorezi

Una dintre principalele griji ale proaspetilor parinti este ca dezvoltarea copilului sa se intample in parametri normali. Ca urmare, intelegem de ce orice parinte se ingrijoreaza cand copilul nu vorbeste la fel de mult ca altii de varsta lui. La Parinti de Pici, analizam vorbitul la copii si iti spunem care sunt semnele care ar trebui sa te puna pe ganduri.

In primul rand, vrem sa-ti amintim ca toti prichindeii sunt diferiti si fiecare se dezvolta in propriul ritm. De aceea, nu te stresa prea mult daca micutul tau nu stie la fel de multe cuvinte ca alti pici de varsta lui sau daca primele cuvinte ale sale apar ceva mai tarziu decat la altii.

Am avut si eu momentele mele de dubiu, cand auzeam copii de 1 an si jumatate rostind multe, multe cuvinte pe care nu le auzisem inca la fetita noastra de 2 ani. Dar m-am linistit, mai ales ca cea mica a inceput acum sa vorbeasca 80% din timpul in care sta treaza”, povesteste Georgiana, mama de pici.

Sunt insa si unele semne de ingrijorare, in ceea ce priveste vorbitul la copii:

  • cand bebelusul nu gangureste nici la 6-7 luni;
  • cand cel mic nu spune inca niciun cuvant pana la varsta de 15 luni;
  • cand copilul nu vorbeste si are aproape 3 ani – nu face propozitii de 3-4 cuvinte, comunica mai degraba tipand si mormaind, nu imita ceea ce spun altii si nu pare deloc frustrat.

In astfel de situatii, este indicat sa contactezi cat mai rapid medicul pediatru. Mai multe despre vorbitul la copii iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s