„Visul unei nopti de vara” la Teatrul Tandarica

Teatrul Tandarica va invita, joi, 23 martie, la ora 18.00, la spectacolul Visul unei nopti de vara  regizat de Cristian Pepino, una dintre comediile romantice ale dramaturgului englez William Shakespeare, scrisa la mijlocul anilor 1590. Este o piesa plina de senzualitate si erotism, ce se adreseaza deopotriva adultilor si tinerilor. Doua perechi de indragostiti sunt purtati prin padure, pe aripi de magie, de catre un spiridus ganditor si imprevizibil. Lor li se alatura un cuplu nepamantean, Oberon si Titania, care sunt pusi mereu pe cearta incurca rostul celor doua povesti de dragoste. O increngatura complicata de intamplari si intrigi sentimentale se petrec noaptea, ca intr-un vis. Sub semnul fanteziei sta si acest nou spectacol semnat de Cristian Pepino. Reputatul regizor, un impatimit al bardului de la Statfford on Avon, aflat la a treia sau a patra montare, demonstraza ca marele Will este contemporanul nostru, ca este un permanent izvor de inspiratie pentru creatorii de teatru. Umor debordant, gaguri dupa gaguri, un joc actoricesc nuantat, impletit cu  manuire la masa, cu papusi extrem de expresive care se compun si descompun, un decor simplu, o muzica antrenanta, toate completand un tablou vesel, dulce-amar pe alocuri, in care iubirea invinge totul.

In distributie ii regasim pe: Mihai Dumitrescu,  Andreea Ionescu, Simina Constantin, Roxana Visan, Cristina Tane, Robert Trifan, Florin Mititelu, Leonard Dodan.

Visul unei nopti de vara este programat in cadrul manifestarilor dedicate  Zilei Internationale a Teatrului pentru Copii si Tineret, sub auspiciile ASSITEJ International.

Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, care se sarbatoreste pe 20 martie, este un apel pentru recunoasterea dependentei pe care o au copiii de adultii din jurul lor cand vine vorba de expunerea la arta in general si de teatru in particular. Din acest motiv, noi spunem: Ia un copil si du-l azi la teatru !” Yvette Hardie,  Presedinte  ASSITEJ (2011-2014)

„O poveste bine spusa pe scena captiveaza toti copiii din public si intr-un anume fel, ii transforma. La plecarea de la teatru dupa un spectacol, pentru copii lumea poate parea diferita: sunt atat de impresionati de o reprezentatie incat pot vedea dincolo de aparente. Si deseori, ei ajung sa se identifice cu anumite personaje sau situatii. Spre deosebire de lectura, odata ce o poveste ajunge pe scena, experienta este diferita: acum totul se intampla sub ochii nostri si sunt momente pe care le putem impartasi cu ceilalti, nu mai suntem singurii participanti” Francisco Hinojosa, ASSITEJ International

 

Detalii gasiti accesand: www.teatrultandarica.ro/www.facebook.com/teatrultandarica

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s