Vino să ne mișcăm împreună la SuperEroi pentru Viață – pe 22 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor!

Mișcarea este esențială pentru o viață sănătoasă. Fie că practicăm un sport organizat, fie că jucăm prinselea în parc, mișcarea ar trebui să facă parte din programul zilnic al fiecăruia, copil sau adult.

Descarcă harta evenimentului de aici sau scanează codul de mai jos:

Știm deja cât de multe avantaje are mișcarea în viața tuturor, în special în viața copiilor. Sportul și mișcarea ne mențin sănătoși, ne conectează la corpul nostru și unii la alții, ne dau o stare de bine și ne aduc bucurie.

În plus, sportul îi ajută pe copii să crească frumos și armonios, le întărește sistemul imunitar și le antrenează abilități valoroase – devin încrezători în forțele proprii, își descoperă abilitățile, își testează limitele, își antrenează autocontrolul și rezistența la frustrare, interacționează unii cu alții și își fac prieteni.

Pentru a descoperi avantajele mișcării și a-ți antrena puteri precum energia, bucuria, curajul și prietenia, SuperEroii Itsy Bitsy îți dau întâlnire la evenimentul SuperEroi pentru Viață sâmbătă 22 aprilie, între orele 10:00 și 18:00, în Parcul Lumea Copiilor din București (lângă Palatul Național al Copiilor).

Vino să descoperi, alături de întreaga familie, bucuria de a face mișcare în aer liber alături de Itsy, Bitsy, Spinner, SuperZăpă, Spark și Dj Dodi!

Te așteptăm să testezi și să-ți alegi sportul preferat, să participi la lecții gratuite de yoga, demostrații de karate, balet, să încerci mișcări de dans, să iei parte la jocuri sportive și să afli ce înseamnă un stil de viață sănătos.

În plus, SuperEroii Itsy Bitsy vor da startul în 4 curse colorate la care invită familiile să-și antreneze energia și pofta de mișcare în echipe formate din părinte și copil.

Înscrie-te la cursele SuperEroi pentru Viață!

Alături de noi vor fi prezenți o mulțime de prieteni pasionați de sport, mișcare și viață sănătoasă:

Asociația G04FUN vine la SuperEroi pentru Viață cu Școala Velo GO4FUN, să-i încurajeze pe copii să aleagă bicicleta ca mijloc de recreere, dar să o folosească în siguranță. Cei mai mici și mai simpatici bicicliști sunt așteptați cu propriile biciclete, să descopere și să parcurgă traseele create de prietenii de la Școala Velo GO4FUN pentru a-i învăța sau a le reaminti regulile minime de siguranță în deplasarea pe două roți: pornirea în siguranță cu asigurare și semnalizare, asigurarea și semnalizarea în timpul deplasării, reguli și semne de siguranță praticate între bicicliști pentru deplasarea în pluton.

Bucharest Sport Club îi așteaptă pe copii cu o mulțime de activități menite să le activeze pofta de mișcare, precum exerciții de natație, stretching, mobilitate și dans, jocuri de alergare și trasee cu bicicleta. De asemenea, echipa de performanță din cadrul BSC va fi prezentă la SuperEroi pentru Viață, pentru a povesti despre ce presupun antrenamentele și competițiile, dar și pentru a ne arăta medaliile câștigate până acum. Iată programul activităților pregătite de Bucharest Sport Club pentru 22 aprilie:

10:00-11:00 – exerciții de încălzire;
11:00-13:00 – jocuri și întreceri & trasee de alergare și mers cu bicicleta;
14:00 – 16:00 – stretching, mobilitate și dans;
15:30 – show la scenă cu echipa de dans BSC;
15:00 – 16:00 – exerciții specifice de natație cu Dan Nica;
16:00 – 18:00 – întâlnire cu echipa de performanță – povești și relatări despre competiții și prezentare medalii și echipament de performanță (competiție și antrenament).

De asemenea, pe toata durata evenimentului, antrenorii BSC le vor povesti copiilor și părinților despre activitatea și locațiile de înot.

Clubul Sportiv Akura promite o zi plină de demonstrații pentru toti copiii care vor să-și descopere pasiunea pentru arte marțiale. Instructorii Clubului Akura ne vor impresiona cu mișcări de kata sincron, enbu și tehnici de bază și le vor arăta copiilor cum pot folosi artele marțiale pentru a învăța să lucrăm în echipă, să se concentreze și să se disciplineze.

Un alt sport pe care îl vor descoperi copiii la SuperEroi pentru Viață este tenisul, prin intermediul Academiei Victor Hănescu. Academia fondată de cunoscutul tenismen Victor Hănescu va fi prezentă la eveniment cu AVH kids, un proiect dedicat copiilor cu vârsta până în 10 ani, menit să-i ajute să descopere plăcerea de a juca tenis. Pregătiți cu rachete și mingi de tenis, reprezentanții Academiei îi așteaptă pe copii la ateliere pe grupe de vârstă, cu jocuri specifice antrenamentelor de tenis.

Clubul Sportiv Dinamo București invită copiii la demonstrații de fotbal, handbal, volei, tenis, gimnastică și box. De asemenea, cunoscutul fotbalist Marius Niculae (Săgeată) îi va inspira pe copii și va susține demonstrații de măiestrie pe terenul de fotbal.

Federația Națională de Gimnastică Ritmică va fi și de data aceasta alături de noi cu o demonstrație plină de talent. Vom avea astfel ocazia să ne îndrăgostim de acest sport și să fim alături de gimnastele României la a doua ediție mondială a Rhythmic Gymastics Junior World Championships, care se va desfășura în luna iulie la Cluj Napoca. La eveniment s-au înregistrat deja peste 400 de gimnaste din 64 de țări, pregătite să parcurgă drumul spre performanță și să urce cât mai sus în top. În 2022, România a atins performanța istorică prin obținerea primei medalii de aur în proba individuală la Campionatele Europene din Israel la junioare, prin Amalia Lică. Mai mult decât atât, echipa României s-a întors de la Tel Aviv și cu medalia de argint pe echipe și medalia de bronz obținută de Christina Drăgan la minge. La campionatul mondial de la Cluj Napoca, România intră în competiție cu două gimnaste și un ansamblu.

De la echipa Victory Horses, copiii vor afla care sunt beneficiile echitatiei și vor descoperi ce presupune pregătirea echipamentului unui cal și al unui călăreț, în vederea antrenamentului de echitație. De asemenea, cei mici vor putea picta figurine cu teme ecvestre (cai, potcoave) și vor decora potcoave, iar reprezentanții Victory Horses vor răspunde tuturor intrebarilor despre echitatia de agrement subliniind importantele beneficii pe care le are omul din relatia cu maiestuosul cal, adevarata forta a naturii.

Kayak Champions îi va introduce pe copii în lumea sporturilor nautice – caiac-canoe. Reprezentanții primului club sportiv de caiac-canoe din București, adresat în egală măsură copiilor și adulților, vor fi prezenți la SuperEroi pentru Viață cu două echipamente complete de caiac polo, iar copiii vor avea ocazia să afle ce presupune acest sport adresându-le întrebări celor doi instructori din echipa Kayak Champions, prezenți la eveniment între orele 10.00-14.00: Alessandra Popescu si Teodor Apostolescu.

La SuperEroi pentru Viață vor fi și reprezentanți ai Aeroclubului României, care îi așteaptă pe copii să descopere ce presupune sportul aeronautic și care sunt principalele activități de sport aeronautic: zbor cu motor, zbor cu avion ultraușor motorizat, zbor cu planorul sau salt cu parasuta. De asemenea, pentru a le stârni copiilor curiozitatea copiiilor în ceea ce înseamnă aviația, membrii Aeroclubului vor expune în un superb planor.

Reprezentanții Poliției Române vor participa la SuperEroi pentru Viață cu ateliere de prevenire a criminalității și educație rutieră, aplicații practice tematice și demonstrații ale echipelor de poliție canină.

Alături ne va fi și echipa Acvatic Bebe Club, de la care vom afla care sunt beneficiile educației acvatice și practicării înotului de la cele mai mici vârste. La standul Acvatic Bebe Club, copiii și părinții îi vor putea cunoaște pe câțiva dintre instructorii clubului, vor face poze haioase și vor putea câștiga premii inedite la roata norocului ABC.

Despre rolul unei alimentații sănătoase în viața micilor SuperEroi vom afla de la Asociația SAMAS. La standul Asociației din cadrul SuperEroi pentru Viață, părinții vor descoperi Ghidul de nutriție realizat în cadrul programului Sănătos de Mic, cei mici vor desena și vor învăța reguli de alimentație sănătoasă jucând Căpitanul Farfurie, iar împreună – copii și părinți – vor putea participa la un atelier de nutriție pentru întreaga familie, susținut de dr. Diana Voican, pediatru nutritionist, începând cu ora 15:00.

Asociația HELP Autism se alătură evenimentului SuperEroi pentru Viață pentru a crea oportunități de distracție pentru toți copiii, indiferente de abilități și dizabilități. Spațiul în care sunt așteptați copiii și părinții lor este gândit ca o tabără cu activități și sporturi pe care le pot juca copiii împreună, fără să simtă că dizabilitatea lor este un obstacol în distracție. Pedalat pe bicicletă medicinală, trasee pe aleea senzorială, fotbal cu mingea cu clopoțel sau volei, tras la țintă, urmate de relaxare în pufuri și hamace, pictură pe față, colț de lectură și de activități terapeutice vor fi zonele îngrijite de psihologii de la HELP Autism. De asemenea, părinții sunt bineveniți pentru a afla de la echipa HELP Autism cum pot fi FĂURITORI DE VIITOR pentru toți copiii și tinerii, contribuind la construirea primei tabere incluzive din România.

Echipa Pictează 3D este și de data aceasta alături de noi, dându-le copiilor ocazia de a se relaxa în pauzele dintre activitățile sportive. Cei mici vor putea, astfel, să-și încarce bateriile și să-și antreneze creativitatea participând la ateliere de pictură pe figurine de ceramică 3D.

Lecții gratuite de Yoga, Aerobic și Qi Gong

  • Yoga cu Daiana Rădulescu, de la ora 10:00

Copiii și părinții sunt așteptați la o demonstrație de yoga alături de Daiana Rădulescu, profesoară de yoga tradițională și spiritualitate pentru femei si copii. După 3 ani de studii în India și în Asia, Daiana a deschis în 2017 prima școală de yoga tradițională din România, în memoria lui Mircea Eliade. Ea ne va demonstra că yoga nu este doar un sport, ci un stil de viață. Cu mișcări ușoare, fixe și plăcute, yoga este un instrument de viață sănătoasă accesibil oricui, indiferent de vârstă, greutate sau flexibilitate.

  • Aikido cu Asociația Club Sportiv Adeliv-Kiai, de la ora 11:00

Asociația Club Sportiv Adeliv-Kiai ne va familiariza cu Aikido, artele marțiale japoneze cunoscute drept “arta păcii”. În cadrul demonstrației pe care o vor susține la SuperEroi pentru Viață, Sensei Adelin Voicu și membrii Asociației ne vor arăta cum decurg antrenamentele de Aikido Life, învățându-i pe copii cum se pot apăra folosind atacul adversarului.

  • Aerobic cu Florentina Opriș, de la ora 12:00

La SuperEroi pentru Viață o avem alături și pe dr. Florentina Opriș, care le propune famililor să ia parte la o demonstrație de aerobic. Florentina Opriș este omul care a făcut pionierat în promovarea stilului de viață sănătos în România, a inițiat numeroase campanii de promovare a vieții sănătoase și este autor de cărți care încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos.

  • Qigong cu Laurențiu Mogoș, de la ora 13:00

Copiii și părinții curioși să încerce Qigong sunt așteptați la o demonstrație plină de măiestrie susținută de Laurențiu Mogoș. Cu o experiență de 20 de ani în industria fitness-ului, Laurențiu este, din 2010, practicant de Qigong în cadrul unei școli internaționale, în prezența unui maestru autentic, completându-și zilnic practica de fitness cu arta cultivării Qi-ului.

Ai auzit până acum de parkour? Este un sport complex, care se concentrează pe traversarea obstacolelor cu ajutorul abilităților fizice și mentale. Acesta implică sărituri, alergări, rotații și alte mișcări care necesită forță, agilitate și flexibilitate.

Beneficiile practicării parkour-ului sunt numeroase și variază de la îmbunătățirea stării de sănătate și a capacității cardiovasculare până la creșterea încrederii în sine și a abilităților sociale. Copiii care practică parkour-ul învață cum să-și depășească propriile limite și să-și dezvolte încrederea în propriile abilități, ceea ce poate fi aplicat și în alte aspecte ale vieții lor.

În plus, parkour-ul poate îmbunătăți coordonarea și controlul corporal, puterea și flexibilitatea musculară, precum și capacitatea de a lua decizii rapide și de a găsi soluții creative la probleme.

Echipa Romaniaparkour.com e alături de noi la SuperEroi pentru Viață și ne va impresiona cu mișcările specifice acestui sport în cadrul demonstrației pe care o va susține începând cu ora 15:00.

Antrenează-te și rămâi la curent cu noutățile evenimentului urmărind programele radio Itsy Bitsy și conturile noastre de Facebook și Instagram.


SuperEroi pentru Viață este un eveniment organizat de Itsy Bitsy cu sprijinul Primăriei Sectorului 4 București și susținut de: Artesana, Asociația Părinților Isteți, AQUA Carpatica Kids, Carrefour, Danonino, Decathlon, ETi, Minimarțieni, Olympus, PRIVEȘTE ÎN VIITOR cu Essilor, Vichy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s