Am venit sa colindam „Florile Dalbe” la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza, in perioada 12-20 decembrie, in zilele de weekend – 12, 13, 19 si 20 decembrie – evenimentul Am venit sa colindam „Florile Dalbe”.

Chiar daca durata si amploarea evenimentului dedicat Sarbatorilor de iarna s-au redus considerabil, din cauza situatiei actuale, activitatile de la muzeu din perioada urmatoare sunt atractive:

  • Sambata si Duminica, 12 si 13 decembrie 2020, intre orele 09.00 – 17.00, mesteri populari si artisti plastici vor fi prezenti in muzeu. Cei care doresc pot participa la atelierele de confectionat sorcove, stele si masti populare.
  • Sambata si Duminica, 19 si 20 decembrie 2020, tot intre orele 09.00 – 17.00, pe langa prezenta mesterilor populari si a artistilor plastici, vor avea loc ateliere de confectionat sorcove, globuri, decoratiuni pentru bradul de Craciun si decorat turta dulce.

Un moment special al programului il constituie prezenta cunoscutului interpret de muzica populara Gelu Voicu, care, impreuna cu Taraful „Lautarii” din Teleorman, vor colinda pe la feresti si vor ura vizitatorilor un an imbelsugat.

Mos Craciun se va plimba pe aleile muzeului, iar copiii care se vor intalni cu el vor primi cate un mic cadou.

La ateliere de creatie pot participa copiii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Inscrierile se fac pe e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Programul atelierelor poate fi consultat aici.

De asemenea, in aceasta perioada pot fi donate haine si jucarii in stare buna, pentru copii cu varste cuprinse intre 5 luni si 12 ani, in cadrul campaniei „Deschidem Cartea Faptelor Bune”, la intrarea din sos. Kiseleff nr. 30.

Obiectele vor fi date copiilor institutionalizati din 3 case de tip familial din judetul Giurgiu. Mai multe detalii despre acest proiect se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s