Un copil din doi are nevoie de aparat dentar

Elevii din clasele V-VIII din zece scoli din Bucuresti primesc, in aceasta perioada, vizita unui grup de medici stomatologi, de la care primesc sfaturi cu privire la importanta sanatatii dentare.

Intalnirile se desfasoara in cadrul unei campanii de constientizare si educare a elevilor organizata de compania Dent Estet cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Campania se desfasoara in perioada martie-aprilie si vizeaza peste 3.000 de elevi care vor afla, de la medicii stomatologi, ce pot face pentru a avea dantura sanatoasa.

Potrivit unui studiu realizat de stomatogii de la Dent Estet, un copil din doi are nevoie de aparat dentar, in conditiile in care lipsa unui tratament corespunzator poate duce la probleme grave de sanatate, care afecteaza stomacul, inima sau rinichii.

Ei spun ca, in momentul de fata, copiii intre 10 si 14 an ajung foarte rar in cabinetul stomatologic. Spre deosebire de adulti, care sunt constienti de efectele negative ale netratarii problemelor dentare la timp, adolescentii nu inteleg inca acest lucru si incearca pe cat posibil sa evite sau macar sa amane vizita la medicul dentist.

Costurile campaniei de informare si educare sunt de aproximativ 20.000 de euro, potrivit Mediafax.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s