Tutorial: Suport de creioane din role de carton

Va propunem tie si micutului tau sa aflati cum se face un suport de creioane din role de carton, pentru o masa de lucru ordonata! Este o activitate usoara, distractiva si creativa prin care le poti crea pixurilor preferate si creioanelor colorate un suport original din materiale reciclabile, pe care, cu siguranta, le ai prin casa.

Activitatea are un grad redus de dificultate, poate fi realizata de copii de cel putin 6 ani si dureaza intre 30 si 50 de minute.

Etapa 1: Pregateste-ti materialele:

  • O rola de carton de la prosoapele de bucatarie
  • O rola de carton de la hartia igienica
  • O rola de scotch consumata
  • O placa de mucava – aproximativ 20 x 13 cm
  • Hartie colorata
  • Foarfeca
  • Lipici

Etapa1

Etapa 2: Pentru inceput, taie rola de carton de la prosoapele de bucatarie, scurtand-o cu aproximativ 5 cm. Fa-i mici taieturi de-a lungul marginii de jos, pentru a o lipi mai bine de placa de mucava. Procedeaza la fel cu rola de carton de la hartia igienica, deschizad apoi bucatile taiate ca petalele unei flori.

Etapa2Etapa 3: Foloseste lipiciul pentru a imbraca in hartie placa de mucava si cele trei role de carton. Noi am folosit hartie colorata in nuante vesele de albastru, galben, verde si portocaliu pentru a ne decora suportul de creioane.

Etapa3Etapa 4: Personalizeaza fiecare rola decorand-o cu diverse modele din bucati de hartie, iar apoi lipeste-le de suportul de mucava.

Etapa4Etapa 5: Dupa ce s-a uscat lipiciul, aseza-ti creioanele, pixurile si celelalte rechizite preferate in noul suport de creioane, facut de tine, si bucura-te de opera realizata.

Etapa5Tu cum ai realizat acest suport de creioane? Arata-ne in rubrica de comentarii.

Autor articol: CreativeArts.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s