Eveniment amanat: Expert britanic in educatie vine la Bucuresti: ”Viitorul apartine mintilor curioase!”

Pentru a diminua riscul raspandirii virusului Covid-19 (Coronavirus), organizatorii au decis amanarea sesiunii de training sustinute de Alice Sharp la Bucuresti si vor reveni cu detalii referitoare la reprogramare, in momentul in care situatia va fi una sigura pentru toata lumea.

Alice Sharp, specialist britanic in educatie si castigatoarea premiului pentru cea mai inspiratoare personalitate din domeniul educatiei timpurii, vine la Bucuresti pentru a-i invata pe educatori si parinti tehnici inovatoare de stimulare a curiozitatii si dorintei de explorare a copiilor.

Training-ul sustinut de Alice Sharp este organizat de Fundatia Acorns prin Centrul de educatie timpurie First7 si va avea loc pe 28 martie la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Prin acest eveniment, organizatorii isi propun sa genereze idei si atitudini noi asupra educatiei timpurii din Romania, atat in institutiile de invatamant, cat si acasa.

Participand la training, adultii implicati in educatia copiilor vor avea ocazia sa experimenteze un proces educational inovator, presarat cu activitati distractive, jocuri si idei revelatoare.

Plecand de la studiile recente legate de mecanismele de invatare, participantii vor descoperi modul in care dezvoltarea curiozitatii influenteaza capacitatea de invatare si memoria si vor fi indrumati sa creeze contexte potrivite pentru un act educational stimulant si distractiv. Acestia vor invata sa transforme obiecte simple din viata de zi cu zi  in recuzita valoroasa pentru stimularea curiozitatii si dorintei de explorare a copilului inca din primele luni de viata.

”Curiozitatea cultiva o minte activa, iar dezvoltarea dorintei de explorare a mediului inconjurator ajuta copilul sa invete mai usor, dezvolta gandirea critica si dorinta de autodepasire. Un copil curios va intelege mai bine lumea din jur, se va adapta mai repede unui mediu nou si va fi mai prietenos. Viitorul apartine mintilor curioase, iar rolul nostru, al adultilor, este acela de a creea contexte care stimuleaza curiozitatea si dorinta de explorare a copiior nostri”, declara Valentina Secara, fondatoarea centrului educational First7.

Alice Sharp este specialist in educatie timpurie, a fost lector principal in cadrul Glasgow College, iar de 18 ani conduce Scottish Independent Nursery Association (SINA). Este autoarea cartii ”100 Our Senses Games 0-3”, a inregistrat o colectie de DVD-uri pe teme de educatie timpurie si scrie regulat pentru revista Nursery World. A fost desemnata lectorul anului si a castigat premiul ”The Most Inspirational Teacher in Early Years”.

Participarea la training-ul ”Cum folosesti curiozitatea si dorinta de explorare a copiilor” costa 280 lei/persoana (costul include pauza de cafea si masa de pranz). Mai multe detalii despre inscrieri se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s