Tulburari digestive si stari de rau in sarcina

Tulburari digestive si stari de rau in sarcina

Viitoarele mamici vor observa in timpul sarcinii o multime de modificari la nivelul organismului. Cum temutele greturi si varsaturi nu vor fi singurele tulburari digestive in aceasta perioada, la Traieste Sanatos cu Simona iti spunem la ce sa te astepti si cum sa treci peste cele mai frecvente stari de rau in sarcina.

De ce apar aceste tulburari digestive?

„Uterul gravidei se dezvolta in interiorul abdomenului si poate comprima sau modifica pozitia celorlalte organe”, explica dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog. Ca urmare, apar o serie de modificari hormonale, care duc la diverse probleme.

Care sunt cele mai frecvente stari de rau in sarcina?

Cateva dintre cele mai des intalnite probleme la gravide sunt: constipatia si balonarea, greata si varsaturile, arsurile si hemoroizii.

Cum tratam problemele digestive in sarcina?

Pe cat posibil, specialistii le recomanda femeilor insarcinate sa evite vreun tratament medicamentos si sa se concentreze pe adaptarea dietei si a stilului de viata. „Nu exista medicamente sigure in sarcina”, mentioneaza dr. Elena Ciuperca, sugerand ca acestea ar trebui folosite ca o ultima resursa si doar la recomandarea medicului.

In schimb, ceea ce poti face pentru a reduce momentele de stari de rau in sarcina este:

  • sa mananci mese mai mici si mai frecvente;
  • sa eviti alimentele care stimuleaza productia de acid in stomac;
  • sa te hidratezi bine si sa mananci fructe si legume bine spalate.

Afla si mai multe sfaturi despre a scapa de tulburari digestive acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s