Tu ce faci in vacanta? SuperZapa iti da cateva idei de joaca

SuperZapa e plina de idei cand vine vorba de petrecerea unei vacante vesele alaturi de cei dragi. Stie ca, atunci cand e pofta de joaca, se gasesc mereu activitati simpatice de petrecut timpul, indiferent de e vorba de jucat jocuri, inventat povesti sau preparat gustari.

Iata cateva activitati pe care SuperZapa vi le recomanda in aceasta vacanta:

Joc de atentie

Se poate juca in casa, cu toata familia. Alegem orice loc din casa unde avem aranjate mai multe obiecte. Pe rand, fiecare va schimba maximul trei obiecte, fara ca ceilalti sa vada ce anume. Cine ghiceste ce obiecte au fost schimbate castiga puncte, iar cel care pierde primeste o porunca amuzanta.

Inventeaza o poveste

Pregatiti mai multe biletele si scrieti pe fiecare ca un cuvant. Primul „povestitor” extrage un biletel si incepe sa inventeze o poveste folositnd cuvantul scris pe biletel. Urmatorul jucator extrage un alt biletel si continua povestea introducand cuvantul scris pe biletul sau. Jocul continua astfel pana cand folositi toate cuvintele scrise pe biletele. Ca sa le fie mai usor copiilor care nu stiu inca sa citeasca puteti folosi desena pe biletele imagini in loc de cuvinte.

Biscuiti cu ochi inchisi

Biscuitii au nu doar un nume haios, dar foarte rar se intampla sa fie refuzati de catre cei mici. Mai ales daca le propuneti sa ii pregatiti impreuna, in casa, printr-un joc de ghicit ingrediente.

Alegeti impreuna o reteta simpla si gustoasa si stabiliti regula prepararii: parintele pune ingredientele in castron, iar copilul sta cu ochii inchisi si ghiceste ce amesteca. Dupa ce coca e gata dati frau liber imaginatiei pentru a da forma biscuitilor, iar dupa ce s-au copt serviti-i urmarind un film sau citind o poveste.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s