Distractie in casa: 3 idei de jocuri cu banda adeziva

Statul in casa poate fi foarte distractiv! Iti prezentam mai jos 3 idei de jocuri cu banda adeziva – simple si amuzante – pe care le poti improviza pentru a-i da copilului ocazia sa-si consume energia facand miscare. Asa ca da covoarele la o parte, daca e nevoie, pregateste cateva role de banda adeziva si invita-ti familia la distractie!

  1. Lipeste pe jos cateva forme geometrice si litere din fasii de banda adeziva (la distante de 60-70 cm), apoi roaga-l pe cel mic sa-si aleaga o forma sau litera si sa se aseze pe ea, in picioare, asteptandu-ti instructiunile: sa-i spui pe ce forma trebuie sa ajunga si cum trebuie s-o faca. De exemplu, ii poti spune sa sara ca un iepuras pana la patrat sau sa se taraie ca un sarpe pana pe litera „A”.

2. Lipeste pe jos, paralele si la distanta egale intre ele (40-50 cm), 5-10 fasii de banda adeziva. Noteaza intr-unul din capete „Start” si in celalalt „Finish”. Invita-l pe copil sa ia locul la Start si sa-ti urmeze instructiunile:

  • sa sara cat mai multe linii dintr-un salt
  • sa sara cat mai multe linii cu spatele
  • sa sara intr-un picior pe sau intre fasiile de banda adeziva
  • sa faca sfoara intre fasiile de bada adeziva
  • sa se aseze pe burta, cu mainile intinse, ca sa vada cat de lung este

3. Revitalizeaza clasicul joc „X si 0” jucandu-l pe podea sau pe gresia din hol. Lipeste patru fasii de banda adeziva pentru a forma careul de joc, apoi cauta printre jucariile copilului 10 jucarii pe care sa le transformi in piese de joc (5 de o culoare, 5 de alta culoare).

Orice activitate ai alege din cele de mai sus, te indemnam sa te implici cu toata seriozitatea in jocul copilul tau si sa-l lasi si pe el sa-ti dea instructiuni de joc! Distractia va fi si mai mare!

Surse: whatmomslove.com, handsonaswegrow.com, www.missmancy.com


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s