Sa iti lasi copilul sa castige la jocuri sau nu?

Sa iti lasi copilul sa castige la jocuri sau nu?

Fie ca vorbim de jocuri video, sportive sau de societate, sunt anumite activitati care au si o miza, in care exista un castigator si, bineinteles, un pierzator. Ca parinte, cum este mai bine sa procedezi in astfel de situatii? Iti lasi copilul sa castige, ferindu-l de suparari, sau lasi jocul la voia intamplarii, cu riscul de a gestiona frustrarile micutului? Iata ce spun specialistii, la Meditatii pentru parinti.

„Cred ca cel mai important lucru pe care parintii sa il aiba in vedere este nevoia copilului”, spune Cati Calin, trainer specialist in Metoda Espere. Cum fiecare varsta vine cu provocarile si nevoile ei, este de la sine inteles ca jocurile cu o miza nu isi vor avea locul in perioada bebelusiei, de exemplu.

Totodata, Cati ne recomanda sa nu ne temem de a-l lasa pe copil sa mai si piarda, intrucat, daca stim cum sa punem problema, cel mic va invata din aceste experiente. „Frustrarea, in doze mici, il obisnuieste sa fie matur, sa vada ca un joc presupune sa iti astepti randul”, mai spune ea.

Mai multe despre cum abordam jocurile in care se castiga si se pierde aflam acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s