ora de iarna 2019

Trucuri pentru adaptarea la ora de iarna

Trecerea la ora de iarna iti poate da batai de cap si nu doar pentru ca ai uitat daca ceasul se da inainte sau inapoi. Problema cea mai mare va ramane adaptarea organismului la un nou program. Despre cum sa iti reglezi programul de somn la ora de iarna iti vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Ora de iarna 2019. Cum te adaptezi la ora de iarna

E important sa tinem cont ca ceasul nostru biologic se seteaza cu 3 elemente: lumina, mancare si alti stimuli”, explica Mona Ciurezu, psiholog si specialist in somnul copilului si al adultului.

Chiar daca nu iti mai faci griji de ceasurile din casa, majoritatea setandu-se automat la noua ora, tot este nevoie sa iti pregatesti organismul de aceasta noua schimbare. Sigur, o ora nu pare mult, dar ora de iarna poate fi responsabila pentru probleme de somn.

Totodata, nu iti poti schimba programul de somn de pe o zi de alta. De aceea, Mona Ciurezu iti recomanda sa incepi sa faci din timp schimbari in rutina zilnica. Pentru somnul copilului, ea recomanda o pregatire cu 2-3 saptamani inainte, iar pentru somnul al adultilor este suficienta o singura saptamana pentru adaptare.

Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, cum sa incepi adaptarea la ora de iarna.

Foto: Girl photo created by freepik – www.freepik.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s