O imbratisare face cat o mie de cuvinte

Stiai ca pe 21 ianuarie, an de an, se sarbatoreste Ziua Internationala Imbratisarilor? Nu ca am avea nevoie de o zi in care sa le aratam celor dragi cat de mult ii iubim si cat de recunoscatori suntem ca ne sunt alaturi, la bine si la greu.

Cum noua ne plac campaniile frumoase, care ne fac sa ne activam superputerile, ne-a atras atentia campania „Un milion de imbratisari” a Zanei Scutecel, care si-a propus ca pana pe 21 ianuarie 2020, cand este Ziua Internationala a Imbratisarilor, sa stranga UN MILION DE IMBRATISARI, un milion de poze cu oameni care isi ofera cele mai sincere imbratisari!

„#ImbratisarileVindeca nu este nici despre premii si nici despre campanii platite, ci despre puterea vindecatoare a imbratisarilor! Cu totii avem nevoie de una! Astfel, mi-am propus ca pana pe 21 ianuarie 2020, cand este Ziua Internationala a Imbratisarilor, sa strang UN MILION DE IMBRATISARI (un milion de poze) cu #ImbratisarileVindeca.”, explica Ana Maria Ivan, bloggerita din spatele comunitatii „Zana Scutecel”.

Beneficiile imbratisarilor

Iata si cateva beneficii ale imbratisarilor, pe care probabil nu le cunosteai:

Imbratisarile reduc stresul

Aratand ca ne pasa ne ajuta sa eliminam partial stresul. Cercetatorii au demonstrat caexista un dublu beneficiu pentru ca ne eliberam de stres atat noi cat si persoana imbratisata.

Imbratisarile te pazesc de boli

Un studiu pe 400 adulti a demonstrat faptul ca atunci cand primim imbratisari in mod constant sistemul imunitar are capacitatea de a lupta mai bine cu virusurile si patogenii din ogranismul nostru.

Imbratisarile ne ajuta sa comunicam

Modul de comunicare cel mai adesea folosit este intr-adevar cel verbal si cel vizual insa cercetarile arata ca un strain are o capacitate imensa de a transmite toate tipurile de emotii prin atingere: furie, iubire, dezgust, respect, admiratie.

Imbratisarile ne sporesc sanatatea inimii

200 de oameni (100 cupluri) au fost inclusi intr-un studiucare a demonstrat ca cei ce se tin de mana mai mult de 10 minute si se imbratiseaza lung la sfarsit isi pot regla mai bine tensiunea arteriala.

Imbratisarile te ajuta sa scapi de frici

S-a descoperit faptul ca imbratisarile ajuta foarte mult la scaderea anxietatii in situatii de criza. Chiar si imbratisarea unor obiecte (precum un ursulet de plus) ajuta foarte mult.

Asa ca hai sa ne activam superputerea bunatatii si sa strangem impreuna cu Zana Scutecel un milion de imbratisari! Posteaza si tu pe pagina ta de Facebook sau Instagram poze imbratisand pe cine iti este drag cu hashtag-ul #ImbratisarileVindeca.

Un milion de emotii si un milion de povesti care SA NE ADUCA AMINTE cat de bine este sa primim si sa oferim imbratisari!

Foto: ALINA Dobrovolschi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s