Tratamente pentru diversele forme de conjunctivita la copii

Tratamente pentru diversele forme de conjunctivita la copii

Cum faci diferenta intre o alergie si o afectiune bacteriana la ochi, in ceea ce-l priveste pe micutul tau? Despre diferitele moduri in care poate sa apara conjunctivita la copii si cum tratam fiecare tip, vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In general, conjunctivita este o afectiune foarte usor de recunoscut. Problema este ca, existand mai multe forme, riscam sa incurcam tratamentele, daca nu ne ducem la un medic oftalmolog. Iar cand vorbim de conjunctivita la copii, cert este ca nu vrem sa riscam.

Dr. Miruna Nicolae, medic primar oftalmolog, ne vorbeste la Traieste Sanatos cu Simona despre cele 3 tipuri de conjunctivita:

  • conjunctivita infectioasa – este cauzata de o bacterie sau de un virus si apare, de regula, din cauza ca nu avem o igiena corecta si punem mainile murdare la ochi:
  • conjunctivita alergica – se manifesta in special primavara, la cei cu o sensibilitate la anumiti alergeni, precum polenul sau praful;
  • conjunctivita iritanta (sau toxica) – apare cand ne expunem ochii, pentru o perioada prelungita, la substante iritante, cum ar fi clorul din piscina, produsele de curatat sau chiar lentilele de contact pe care le tinem prea mult.

Afla din podcast cum se trateaza fiecare tip si despre indicatii si contraindicatii in caz de conjunctivita la copii aflam acum.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s