Primul workshop părinte-copil despre bullying

Primul workshop parinte-copil despre bullying

Itsy Bitsy va invita la Primul workshop parinte-copil despre bullying, evenimentul in care parintii vor intelege mai bine cum sa gestioneze o situatie de bullying, iar copiii vor invata puterea empatiei in astfel de momente.

Odata cu intrarea copiilor in colectivitate, bullying-ul poate sa devina o normalitate fara sa ne dam seama. In ultimii ani, fenomenul a crescut mai mult in intensitate, din cauza mastilor pe care le purtam pe Internet. Potrivit Asociatiei Telefonul Copilului, in 2016, sesizarile legate de fenomenul bullying au crescut cu 25% fata de anul trecut. Formele in care s-a manifestat fenomenul bullying au fost: insulte, jigniri, porecle, sarcasm (42,98%), loviri, imbranciri (38,58%) si intimidare, denigrare, insulte cu privire la statutul social (18,44%). Abuzul de tip bullying a avut loc, cu precadere, in scoala sau la gradinita si in mediul online. Iar cei reclamati ca fiind bullies/ agresori au fost, in proportie de peste 97%, tot copiii.

Primul workshop parinte-copil despre bullying se va desfasura pe 13 mai 2017, de la ora 11:00, la Teatrul Apollo 111 (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25, Palatul Universul). Evenimentul va oferi atat parintilor, cat si copiilor, instrumentele necesare pentru a afla:

  • care sunt semnele pe care un parinte trebuie sa stie sa le citeasca;
  • cum sa ne comportam fata in fata cu fenomenul de bullying;
  • cum ajutam copilul sa fie mai empatic.

Doi psihoterapeuti, doua parti ale bullying-ului, doua ateliere in paralel – parinti si copii. Tarifele de acces sunt 65 lei/persoana si 100 lei/cuplu parinte-copil.

Atelierul pentru parinti

In atelierul pentru parinti, psihoterapeuta Ioana Agachi va vorbi despre cum gestionam situatiile de bullying.

Participantii vor afla:

  • semnele si cauzele comportamentului de bullying;
  • cum ne ajutam copiii atunci cand sunt victimele unui fenomen de bullying;
  • cum ii ajutam pe cei mici sa gestioneze agresivitatea in relatie cu ceilalti;
  • empatia si rolul ei in formarea unor relatii sociale sanatoase.

Ioana Agachi este psihoterapeut si managing partner „Eu, parinte ghemotoc”, unde, de 4 ani, sustine ateliere si grupuri de suport pentru parinti.

Atelierul pentru copii

Prin joaca, alaturi psihoterapeutul Catalin Durla, copiii vor putea invata despre puterea empatiei si cum poate ea, alaturi de bunatate, sa ajute in fenomenul bullying-ului.

Timp de o ora, cei mici vor putea exersa empatia si isi vor stimula mecanismul rezilientei, pentru a intelege si a face fata sanatos unei situatii de bullying. Sa inteleaga ca o atitudine agresiva sau de victima nu este normalitate.

Atelierul pentru copii se imparte in doua grupe:

  • copii intre 5 si 8 ani
  • copii intre 9 si 12 ani

Pe tot parcurusul workshop-ului copiii se află sub supraveghere.

Catalin Durla este psiholog si psihoterapeut si are o experienta vasta de lucru cu copiii si adolescentii, activand de 8 ani in cadrul echipei SOS Satele Copiilor.

Viata secreta a copilului tau

Primul workshop parinte-copil despre bullying face parte din campania Viata secreta a copilului tau, organizata de Itsy Bitsy si GMP PR, prin platforma Protejam Copilaria. Afla mai multe informatii despre campanie si platforma, pe site-ul ProtejamCopilaria.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s