Tot ce trebuie sa stii despre epilarea cu laser

Tot ce trebuie sa stii despre epilarea cu laser

Epilarea cu laser, fiind inca o tehnica destul de noua, aduce cu sine o multime de intrebari. Este dureroasa? Sunt conditii de respectat? Cum arata rezultatele? Raspundem la toate aceste intrebari acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Cea mai buna perioada pentru epilare laser este martie-aprilie, pentru a avea o piele frumoasa vara. Dureaza atat de mult pentru ca, pentru eliminarea completa a parului, este nevoie de vreo 6 sedinte, la intervale de timp destul de mari (4-6-8 luni, in functie de zona epilata).

Epilarea cu laser nu este dureroasa si aduce o multime de beneficii: parul va creste mult mai incet, va fi mai fin si mai decolorat, nu mai cresc fire de par sub piele si nu te mai iriti cand folosesti lama de ras. (Este important sa mentionam ca ceea ce noi numim epilare definitiva nu inseamna ca nu mai creste parul deloc, pentru ca aceasta crestere este ciclica.)

Conditiile de urmat pentru epilarea cu laser sunt:

  • o consultatie la medicul dermatolog, fara epilare anterioara, pentru analiza parului;
  • pielea sa nu fie bronzata;
  • intre sedinte, sa nu folosesti ceara pentru epilare, pentru a nu smulge radacina parului.

„In situatia existentei unei afectiuni endocrine, colaborez foarte strans cu medicul endocrinolog curant – distrugerea firelor de par de catre tehnologia laser trebuie sa se asocieze si cu o medicatie specifica”, adauga dr. Victor Clatici, medic primar dermatolog.

Mai multe despre acest tip de epilare iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s