MBA Junior pentru copiii lideri din Romania

MBA Junior pentru copiii lideri din Romania

Primul MBA dedicat copiilor s-a lansat in Romania.

MBA Junior este primul program integrat de educatie antreprenoriala pentru copii. Scopul programului este acela de a-i ajuta pe cursanti sa-si conduca viata catre succes, in acelasi mod in care un manager-antreprenor isi conduce propria afacere.

„Totul poate fi invatat, inclusiv succesul. Acesta este mobilul care ne-a animat in cei 4 ani cat a durat perioada de cercetare si dezvoltare a programei MBA Junior. Ne propunem sa-i ghidam pe copii pentru a putea sa atraga, sa genereze si sa mentina succesul, indiferent de domeniul in care ei isi vor dori sa-l obtina”, declara Alexei Acsinte, co-fondator MBA Junior.

Managerii si antreprenorii transfera afacerilor pe care le administreaza, propriile inabilitati si propriile puncte de excelenta. Programul MBA Junior ii va ajuta pe copii sa-si dezvolte cat mai multe zone de excelenta, astfel incat sa devina capabili sa-si gestioneze responsabil si cu satisfactii propria viata. Ulterior, daca vor folosi aceasta doar pentru sine sau vor deveni antreprenori care sa-i inspire si pe altii, este o chestiune de conjunctura si de alegere personala.

In definitiv, antreprenor este si copilul talentat la muzica ce-si descopera de mic aceasta pasiune, fructifica toate oportunitatile pe care viata i le ofera, isi asuma cu responsabilitate un parcurs cu suisuri si coborasuri, isi gestioneaza echilibrat resursele interioare si pe cele exterioare si, intr-o buna zi, devine un pianist de mare succes.

Pentru a putea asimila si integra concepte si abordari atat de sofisticate, un copil are nevoie de acompaniere de lunga durata. MBA Junior nu este o suma de ateliere, ci este un program integrat care dureaza 3 ani scolari. Saptamanal, copiii cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani, participa in grupe de maximum 12 cursanti, la sesiuni cu durata de 2 ore. Programul MBA Junior ii ajuta pe copii sa evolueze pe 3 paliere distincte:

  • dezvoltarea culturii economico-financiare;
  • utilizarea in viata de zi cu zi a instrumentelor din practica manageriala;
  • dobandirea unui set de convingeri si atitudini care sa-i conduca spre ceea ce Carol Dweck numeste Growth Mindset.

Un alt element esential la un program educational pentru copii este acela ca el sa fie pe placul copiilor si potrivit varstei lor. Programul MBA Junior fascineaza pentru ca este modern si perfect adaptat varstei. Fiecare lectie are o interfata multimedia care ii imerseaza pe cursanti in scenariul lectiei intr-o maniera interactiva. Salile de curs sunt utilate cu echipamente tehnologice moderne, realizandu-se un echilibru perfect intre interactiunea umana si cea cu tehnologia.

„Ne-am adunat un grup de lideri cu multa experienta in lucrul cu copiii si in dezvoltarea de programe si softuri educationale pentru a oferi o educatie complementara moderna. MBA Junior francizeaza programul la nivel national, prin parteneri educationali, astfel incat acesta sa ajunga la cat mai multi copii. La sediul central MBA Junior vom preda doar catorva grupe de copii, pentru ca avem nevoie sa ramanem in contact cu ei, ca sa putem actualiza mereu produsul”, declara Nadia Tataru, co-fondatoare Itsy Bitsy si co-fondatoare MBA Junior.

La MBA Junior, copiii nu se joaca de-a afacerile, ci se implica serios in cele mai distractive si inedite scenarii de invatare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s